GALERIE FOTO Handicap uriaș! România, aproape să nu mai poată găzdui meciuri de Cupa Davis și Cupa Billie Jean King: cum e posibil

Cupa Davis Cupa Billie Jean King Federatia Romana de Tenis Tenis Romania Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 05 Mai 2023, 17:50
Data actualizarii: Vineri 05 Mai 2023, 17:52

Scandalurile în care a fost implicată Federația Română de Tenis, în ultimii ani, încep să afecteze viitorul tenisului românesc. 

Lupte de orgoliu, procese juridice și nenumărate momente care nu au făcut cinste „Sportului Alb” s-au desfășurat în ultimii ani în cadrul Federației Române de Tenis, lăsate fără finanțare din partea Ministerului Tineretului și Sportului. 

Problemele fundamentale care au adus inclusiv prejudicii de imagine instituției care se ocupă de tenisul românesc au ajuns până la urechile președintelui Federației Internaționale de Tenis, David Haggerty.

România ar putea rămâne fără dreptul de a găzdui meciuri în Cupa Davis și în Cupa Billie Jean King

  • Situația, rezultatul conflictelor nenumărate din cadrul FRT, din ultimii ani. 

„Am avut o discuție cu președintele ITF care nu s-a ferit să mă întrebe ce se întâmplă și care este miza războiului juridic de la Federația Română de Tenis,” a anunțat George Cosac, susține Sportm.ro

În timp ce Fundația Țiriac a anunțat că va organiza 6 turnee ITF în România, situația competițiilor ITF organizate de FRT ajunge să fie încurcată, notează aceeași sursă. 

România are programate în toamnă baraje de Grupa I Mondială atât în Cupa Davis, cât și în Cupa Billie Jean King

România riscă nu doar suspendarea dreptului de a organiza întrecerile care pot propulsa tinerii jucători din țara noastră către circuitele ATP și WTA, ci și anularea dreptului de a găzdui partide din Cupa Davis și Cupa Billie Jean King.

România ar urma să dispute baraj împotriva Taiwanului, în 15-16 septembrie, în cadrul Cupei Davis, însă confruntarea ar putea să nu aibă loc pe teritoriul țării noastre, drept consecință a celor enumerate mai sus.

Între timp, după înfrângerea din Slovenia, echipa feminină de Cupa Billie Jean King ar putea să fie nevoită să joace al doilea baraj consecutiv în deplasare, dacă efectele punitive vor fi puse în aplicare. 


Victor Hănescu răspunde la „Întrebările fulger”, în emisiunea Poveștile Sport.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!