Fostul antrenor al lui Halep o vede favorită în meciul cu Swiatek: „Cred că va câștiga turneul!” 

Simona Halep Firicel Tomai Iga Swiatek Indian Wells Tenis
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2022, 22:53
Data actualizarii: Vineri 18 Martie 2022, 22:56

Simona Halep se duelează cu Iga Swiatek pentru un loc în finala de la Indian Wells. 

Fostul lider WTA mai are un pas până la finala Indian Wells, fiind nevoită să treacă de Iga Swiatek în semifinale. Firicel Tomai, cel care a pregătit-o pe Halep în începuturile carierei, a prefațat duelul Simonei cu jucătoarea din Polonia, văzând-o favorită pe tenismena română. 

Antrenorul român a analizat forma în care se află Simona Halep și în ciuda faptului că o vede pe Swiatek drept un adversar periculos, se arată încrezător în jocul arătat de româncă până în această fază a turneului. 

Firicel Tomai, încrezător în Simona Halep pentru meciul cu Swiatek 

„În opinia mea, Simona e aproape de forma maximă. Ei îi place foarte mult la Indian Wells, îi plac terenurile, îi place clima, îi place cum zboară mingea. Sper să câștige turneul, deși Swiatek e destul de periculoasă.

Dar Simona a arătat un joc convingător, fără ezitări. Dacă joacă așa, Simona poate bate pe oricine. Nu cred că Swiatek e atât de consacrată și confirmată de rezultate încât să fie un zid de netrecut. Simona știe că poate s-o bată și asta e foarte important.

Personal, o văd favorită pe Simona Halep și cred că va câștiga și turneul. Dacă se relansează aici, e 'back in business!' Dar să fie sănătoasă, așa cum am mai spus. Asta e condiția pentru a juca foarte bine”, a declarat Firicel Tomai pentru GSP

Cum a comentat fostul antrenor al lui Halep situația din loja româncăi

Simona Halep s-a despărțit de antrenorii români, iar acum este în căutarea unui nou antrenor. Fostul lider WTA îl are alături la Indian Wells pe francezul Morgan Bourbon, antrenor la Academia Patrick Mouratoglou, care se află 'în teste' alături de tenismena română.

Întrebat despre prezența francezului, Tomai a ținut să evidențieze că un antrenor străin o poate motiva mai bine pe Halep, iar acest lucru se observă deja. 

„Nu contest calitatea antrenorului respectiv, dar cred că, în primul rând, Simona se simte liberă, descătușată, ținând cont de faptul că a rupt colaborările cu specialiștii români.

Un antrenor străin îți poate trezi puțin mentalitatea, dar cel mai important e că ea joacă și se simtă liberă, nu mai are opreliști. Se vede după aparițiile sale din lojă că acel antrenor își dorește să se lanseze și să facă ceva cu Simona. Acest efort din partea tuturor poate să ducă la o concentrare de energie și la obținerea rezultatelor”, a comentat fostul antrenor al lui Halep. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!