emma raducanu Billie Jean King Tenis WTA Tenis

GALERIE FOTO Emma Răducanu trebuie „să învețe să nu mai asculte criticile”, afirmă Billie Jean King 

Emma Răducanu face eforturi pentru a putea participa în ediția 2023 a Openului American, după cele trei operații prin care a trecut în primăvara acestui an. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 29 Iulie 2023, 08:06
Data actualizarii: Sambata 29 Iulie 2023, 08:10

Emma Răducanu (20 de ani, 131 WTA) este sfătuită de legendara fostă jucătoare de tenis, Billie Jean King să înceteze să mai asculte criticile. 

Succesul semnat de sportiva britanică în ediția 2021 a Openului American va rămâne istoric în lumea tenisului, spune Billie Jean King, fapt care îi poate readuce oricând încrederea de care are nevoie.

Billie Jean King, către Emma Răducanu: „Nu trebuie să iei nimic personal.”

În perioada de recuperare după trei intervenții chirurgicale suferite în această primăvară, Emma Răducanu își dorește să revină la timp pentru a participa la US Open 2023, în ciuda durerilor acuzate în acest an la încheietură și la gleznă. 

„Când Emma Raducanu a câștigat [US Open], a fost fantastic. Cred că Emma a făcut o treabă extraordinară. Gândește-te doar la asta: ea a câștigat 10 meciuri la rând, nu a pierdut niciun set. A câștigat fiecare dintre aceste 10 meciuri în două seturi consecutive. Nu cred că cineva se apropie de asta. Sper că apreciază acest lucru, dar probabil încă nu îl realizează pe deplin.

Pe măsură ce va crește, indiferent ce i se întâmplă în viață, ea va avea întotdeauna acest titlu US Open - mereu și pentru totdeauna. Și felul în care a realizat acest lucru: Wow! Este uimitor,” a punctat Billie Jean King. 

Performanța Emmei Răducanu la US Open 2021, catalogată „uimitoare” de Billie Jean King 

Comentându-i forma mai puțin convingătoare, arătată după câștigarea US Open, Billie Jean King s-a referit la impasul Emmei Răducanu, spunând: 

„Știu că a devenit dificil pentru ea, doar sper că va fi bine pentru că este greu. Dacă vrei să fii sportiv profesionist, este dificil. Și trebuie să înveți să nu dai importanță criticilor, trebuie să înveți toate aceste lucruri și de aceea spun că nu trebuie să iei nimic personal, pentru că odată ce înveți asta, ești bine. Și dacă oamenii te hărțuiesc pe rețelele de socializare, trebuie să te oprești să te uiți la asta sau să găsești o modalitate de a opri asta, este foarte important.

Dar sper că ea va continua să joace, sper că se va recupera după accidentări și se va întoarce și va avea o carieră de succes în tenis și în special la US Open, pentru că acum l-a câștigat, și felul în care a făcut-o este încă uimitor, deci sper că va continua să joace,” a declarat Billie Jean King pentru Sky Sports

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!