Novak Djokovic Australian Open rafael nadal Tenis

E clar, nu e om! Cu ce s-a premiat Djokovic după finala de 5 ore și 53 de minute cu Nadal, de la Australian Open 2012

Novak Djokovic s-a răsplătit într-un mod inedit după câștigarea Australian Open 2012, la capătul celei mai lungi finale din istoria turneelor de mare șlem. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 15 August 2023, 16:50
Data actualizarii: Marti 15 August 2023, 16:50

Novak Djokovic și Rafael Nadal nu au mai putut sta în picioare la ceremonia de premiere a finalei Australian Open 2012, cea mai lungă din întreaga istorie a tenisului.

Jucătorul sârb și-a rupt tricoul, de îndată ce și-a dat seama că a ieșit învingător în lupta derulată pe parcursul a șase ore diferite, încheiată scor 5-7, 6-4, 6-2, 6-7, 7-5, după 5 ore și 53 de minute de joc. 

Novak Djokovic, gest uluitor după finala de 5 ore și 53 de minute, câștigată în fața lui Rafael Nadal

„În ianuarie 2012 l-am învins pe Nadal în finala de la Australian Open. Meciul a durat cinci ore și cincizeci și trei de minute - cel mai lung meci din istoria Australian Open și cea mai lungă finală de simplu de Grand Slam din era Open. Mulți analiști au numit acel duel cel mai frumos meci de tenis din toate timpurile.

După ce am câștigat, m-am așezat în vestiar la Melbourne. Am vrut un singur lucru: să gust ciocolată. Nu mai mâncasem așa ceva din vara lui 2010.

Miljan mi-a adus o ciocolată întreagă. Am rupt o bucată mică și am lăsat-o să se topească pe limbă. A fost tot ce mi-am putut permite atunci. De asta a fost nevoie pentru a ajunge pe primul loc,” a declarat Novak Djokovic, informează Luigi Gatto. 


De ce este Djokovic mai bun decât Federer și Nadal: explicația oferită de Victor Hănescu

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!