Tenis

Consecințele cazului Shuai Peng: China pierde toate turneele WTA în 2022

Președintele WTA, Steve Simon a anunțat suspendarea organizării competițiilor WTA în China pentru întreaga durată a sezonului 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2022, 10:00
Data actualizarii: Marti 26 Aprilie 2022, 10:01

Președintele WTA, Steve Simon a luat hotărârea definitivă de a nu organiza nicio competiție WTA pe teritoriul Chinei, în sezonul 2022. 

Decizia vine în contextul în care autoritățile chineze nu au cooperat la timp și într-o manieră care să asigure forul circuitului tenisului feminin că fostul număr 1 WTA în proba de dublu, Shuai Peng s-ar afla în deplină siguranță, după ce aceasta a făcut o acuzație de abuz sexual la adresa fostului vice-premier, Zhang Gaoli

Președintele WTA își dorește soluționarea cazului și revenirea turneelor WTA în China, în 2023

Însăși Shuai Peng a precizat că ea nu a afirmat niciodată nimic despre o agresiune sexuală la care ar fi fost supusă, deși, în postarea inițial publicată pe Weibo a oferit detalii cu privire la experiențele dureroase prin care a trecut. 

„Rămânem hotărâţi să găsim o soluţie. O soluţie cu care noi, Peng şi guvernul chinez să ne simţim confortabil. Nu avem nicio intenţie de a ne îndepărta de China. 

Ne-am suspendat deocamdată operaţiunile acolo şi vom continua să facem acest lucru până când vom ajunge la o soluţie,” a declarat Steve Simon pentru The Tennis Podcast, notează The Guardian

Steve Simon este convins că, în ciuda absenței turneelor din China, WTA va reuși să alcătuiască un program „destul de solid” pentru partea finală a stagiunii, cea care succede desfășurarea US Open, fixat pentru perioada 29 august - 11 septembrie. 

Modifică setările cookies