Simona Halep Simona Halep apel la TAS Simona Halep dopaj Simona Halep suspendata Tenis

GALERIE FOTO „Are Simona Halep antecedente de dopaj?” Răspunsul clar oferit în presa străină

Simona Halep se apropie de momentul în care va avea un verdict final, în procesul său cu Agenția Internațională a Integrității în Tenis. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Octombrie 2023, 22:32
Data actualizarii: Marti 24 Octombrie 2023, 22:31

Simona Halep a împlinit 32 de ani și un an de când se află în afara tenisului profesionist.

Suspendată de ITIA pentru testul anti-doping picat la US Open, în care proba sa de urină a produs un rezultat pozitiv la Roxadustat, românca va căuta să obțină o suspendare micșorată, în Tribunalul de Arbitraj Sportiv, din Elveția.

The Athletic: „Simona Halep nu are antecedente de dopaj. A fost supusă la 56 de teste de sânge și numeroase teste de urină.”

Într-un material în care explorează situația actuală, complexă a fostului număr 1 WTA - singurul dat de România, în istoria tenisului feminin -, The Athletic a precizat că jucătoarea din Constanța nu se numără printre tenismenele cu antecedente de dopaj, în cariera sa. 

„Are Halep antecedente de dopaj?”, este o întrebare pusă în articolul menționat. „Nu. Ea a fost supusă la 56 de teste de sânge și numeroase teste de urină pe parcursul carierei sale.

A fost un susținător declarat al politicilor stricte împotriva dopajului și a făcut plângeri cu mulți ani în urmă, atunci când Maria Sharapova căuta wildcarduri la turnee, după suspendarea sa pentru dopaj,” a scris Matthew Futterman, în The Athletic.

Andrei Pavel: „Mă așteptam să îi dea un an de zile suspendare, iar acum ar fi jucat. Așa ar fi trebuit să fie.”

Andrei Pavel (49 de ani) a vorbit despre concetățeana sa, cea mai bună jucătoare din istoria tenisului românesc, Simona Halep.

În direct în emisiunea Tenis Club, de la Pro Arena, „Cneazul” și-a exprimat opinia cu privire la situația delicată a dublei campioane de Grand Slam din țara noastră, suspendată pentru patru ani din tenisul profesionist. 

„Ce poți să spui? E super trist ce se întâmplă și e de neînțeles.

Toate lucrurile care se întâmplă în jurul acestui caz... mă așteptam să îi dea un an de zile suspendare, după ce au găsit acea substanță, iar acum ar fi jucat. Așa ar fi trebuit să fie.

Cu suspendarea asta de patru ani, chiar nu mai înțelegi nimic și sper să se rezolve cât mai repede. Nu ai informații de care să te legi. Întâi aștepți foarte mult verdictul, iar după aceea îți dau cu lopata în cap. E incredibil de trist. 

Eu sper ca Simona Halep să revină pe terenul de tenis și să își termine cariera cum merită, nu în felul acesta. Când aud și pe social media, pe Instagram sau Twitter, Serena să spună asemenea lucruri... nu mai înțelegi nimic din ce se întâmplă. Când vezi luptele astea online, care nu au niciun rost în sport, e păcat,” a declarat Andrei Pavel despre Simona Halep, în emisiunea Tenis Club. 

Anchetată pentru dopaj cu Roxadustat, Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de tenis din data de 29 august 2022. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!