GALERIE FOTO Simona Halep și Eugenie Bouchard trăiesc părți din același coșmar, în sezonul 2023

Simona Halep Eugenie Bouchard Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 August 2023, 12:00
Data actualizarii: Vineri 25 August 2023, 12:03

Simona Halep și Eugenie Bouchard au trăit părți din același coșmar, în sezonul 2023. 

Simona Halep (31 de ani, 1140 WTA) nu ratase niciun turneu de mare șlem în cariera sa de jucătoare profesionistă de tenis până în sezonul 2021, când a suferit o dublă ruptură musculară la gamba stângă, în meciul cu Angelique Kerber, de la Roma. 

Nefericirea face ca, două sezoane mai târziu, sportiva din Constanța să ajungă la prima stagiune din cariera sa în care nu joacă niciun meci în turneele de mare șlem într-un întreg sezon. 

Simona Halep și Eugenie Bouchard, fără meci în turneele de mare șlem, în sezonul 2023

Contra-performanța este cauzată, evident, de suspendarea din circuitele WTA și ITF, adusă de testul anti-doping cu rezultat pozitiv la substanța Roxadustat, efectuat după runda inaugurală a ediției 2022 a Openului American. 

Neparticipând pe tabloul principal al niciunului Grand Slam în sezonul 2023, Simona Halep se aseamănă unei foste finaliste de Grand Slam, Eugenie Bouchard (29 de ani, 216 WTA), care a ratat această șansă inclusiv în calificările US Open 2023.

Bouchard a cedat în calificările turneului de la Australian Open, Wimbledon și US Open, la New York canadianca pierzând în fața Dayanei Yastremska. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!