EXCLUSIV Pe urmele lui Ștefan Radu! Fundașul român din Italia care ajunge la 8 sezoane consecutive în tricoul ”celeștilor”

Mihai Gusu AlbinoLeffe Borgosesia Luca Mihai serie c Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Marti 11 Iulie 2023, 10:38
Data actualizarii: Marti 11 Iulie 2023, 10:38

Mihai Gușu are 26 de ani și a semnat prelungirea contractului cu UC AlbinoLeffe până în vara anului 2025.

Fundașul român Mihai Gușu (26 de ani) a semnat la sfârșitul săptămânii trecute prelungirea înțelegerii cu UC AlbinoLeffe (”La Celeste”), club din Serie C la care joacă din vara lui 2017 și cu care se află acum sub contract până la sfârșitul lui iunie 2025.

”U.C. AlbinoLeffe anunță că a ajuns la un acord pentru reînnoirea contractului jucătorului Mihai Vasilică Gușu până la 30 iunie 2025.

Sosit la Zanica în vara anului 2017, fundașul lateral român născut în 1996 se pregătește astfel să abordeze cel de-al șaptelea sezon în tricoul bluceleste. 

Pentru AlbinoLeffe, până în prezent, a bifat 197 de apariții și 9 goluri”, a precizat clubul din Serie C pe site-ul oficial.

Joacă la seniori în Italia de la vârsta de 16 ani

Gușu, care poate juca fundaș dreapta sau stoper într-un sistem cu trei fundași, este născut în județul Suceava și a debutat în competițiile de seniori la 16 ani, la Borgosesia Calcio în Serie D.

În acea perioadă a și fost convocat la o acțiune de selecție pentru naționalele de juniori ale României, dar ”trialul” care trebuia organizat de FRF în Luxemburg a fost anulat în cele din urmă.

”După atâția ani de când sunt aici, AlbinoLeffe este casa mea”

”Sunt la clubul AlbinoLeffe din sezonul 2017-2018, aveam vârsta de 20 de ani când am ajuns! 

Am avut - cum să-i spun - un feeling atunci cu AlbinoLeffe, este greu de spus prin cuvinte, dar la acel moment am fost foarte bucuros și emoționat, pentru că eu veneam de la o echipă de categorie inferioară (n.r. - de la Borgosesia Calcio) și mi se împlinea visul pe care îl aveam de mic copil, să ajung un fotbalist profesionist.

Și am ajuns datorită acestui club, AlbinoLeffe, unde am crescut foarte mult ca persoană și ca fotbalist, în general din foarte multe puncte de vedere.

Iar în momentul de față, după atâția ani de când sunt aici, AlbinoLeffe este casa mea, este echipa care a crezut foarte mult în mine și mi-a dat șansa să demonstrez toate calitățile de jucător.

AlbinoLeffe a fost aproape de o promovare istorică în Serie A

S-au bazat pe mine meci de meci, așa că am decis să prelungesc contractul deoarece ceva în inima mea îmi spunea să rămân, pentru că eu și clubul trebuie să continuăm drumul împreună!

Eu, ca fotbalist, sunt foarte ambițios și îmi doresc ca acest club să se întoarcă acolo unde a fost și unde îi este locul (n.r. - între 2003 și 2012 a jucat în Serie B, iar în sezonul 2007-2008 a fost foarte aproape de promovarea în Serie A), a declarat Gușu pentru Sport.ro.

Mihai Gușu, coechipier în ultimul sezon cu un alt român, Luca Mihai

La AlbinoLeffe a evoluat sub formă de împrumut, în a doua parte a sezonului recent încheiat, și un alt fotbalist român, mijlocașul Luca Mihai (19 ani), prezentat și el în exclusivitate de Sport.ro.

Luca Mihai, fostul elev al regretatului Sinisa Mihajlovic la Bologna, a revenit însă în această vară la clubul SPAL, de care aparține.

Foto: UC AlbinoLeffe

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!