FOTO ȘI VIDEO Enes Sali, meseriaș la liga a treia! Primul gol în America și ”man of the match” pentru fotbalistul de 3 milioane de euro

Enes Sali FC Dallas MLS MLS Next Pro North Texas SC Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2024, 12:58
Data actualizarii: Joi 18 Aprilie 2024, 13:07

FC Dallas l-a trimis pe român să joace la satelitul North Texas SC.

FC Dallas a remizat în ultima rundă din MLS, 0-0 săptămâna trecută pe ”Toyota Stadium” din Frisco, Texas, cu Seattle Sounders, iar internaționalul român Enes Sali (18 ani) a rămas și de data aceasta doar pe banca de rezerve, debutul său oficial în campionatul nord-american lăsându-se în continuare așteptat.

Sali a fost trimis în schimb de FC Dallas să joace din nou în liga a treia nord-americană, acolo unde evoluează echipa secundă a clubului texan, North Texas SC.

Titular, el a înscris primul său gol ”oficial” în America, în 2-1 cu Tacoma Defiance din această săptămână.

Mai mult, a fost declarat ”man of the match”.

Anterior, Sali bifase două prezențe la North Texas SC în MLS Next Pro, competiția de rezerve echivalentă cu a treia divizie din SUA și Canada: 90 de minute cu Vancouver 2, când a și înscris un gol care nu contează în statistici, la loviturile de departajare, în eșecul 2-4 d.l.d., și din nou 90 de minute cu St. Louis 2, 1-1, 10-9 d.l.d., meci în care a fost eliminat în '90+8 pentru cumul de cartonașe galbene.

FC Dallas a plătit 3 milioane de euro pe Enes Sali

Enes Sali, transferat în iarnă de la Farul Constanța, a fost vândut de gruparea antrenată și patronată de Gheorghe Hagi pentru o sumă de 3 milioane de euro.

Fotbalistul cu o selecție la naționala mare a României (pe când avea 15 ani) a debutat la FC Dallas în amicalul 4-1 cu New Mexico United, disputat la începutul lui februarie, iar după meci a fost lăudat de antrenorul Nico Estevez:

"A avut momente bune. Are capacitatea de a se întoarce rapid, e genul de jucător foarte vertical. 

Am văzut acum ce am văzut și când îl urmăream (n.r - la Farul) și de aceea l-am adus aici. Are energie, dinamism și calitate".

VIDEO Primul gol american al lui Enes Sali (minutul 45+2)

Foto: North Texas SC

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!