Vitali Klitschko Război în Ucraina Stiri

Vitali Klitschko e convins! Doar el poate pune capăt războiului: „Dacă vine în Ucraina, aduce pacea”

Continuă ostilitățile pe teritoriul Ucrainei între armata lui Putin și armata țării vecine.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 09 Aprilie 2022, 19:34
Data actualizarii: Sambata 09 Aprilie 2022, 19:41

Primarul Kyivului, Vitali Klitschko (50 de ani) a vorbit într-un interviu acordat celor de la Sky Tg24 despre posibilitatea ca Papa Francisc să viziteze în viitorul apropiat Ucraina.

Fostul campion mondial este convins că o vizită a Suveranului Pontif ar putea pune capăt conflictului de pe teritoriul Ucrainei, început în data de 24 februarie.

44 de zile de conflict pe teritoriul Ucrainei

„L-am invitat deja pe Papă, i-am trimis o scrisoare formală. Ar fi un semnal foarte puternic să-l avem aici, o foarte importantă vizită simbolică care ar aduce pacea în țara noastră, pentru că Papa este o figură internațională.

Dacă Papa ar veni la noi, în orașul nostru, ar fi o călătorie simbolică care ar aduce pacea în Ucraina, pentru că lumea întreagă îl admiră pe Papă, îi ascultă cuvintele. Ar fi cu adevărat minunat.

Am primit informația că sunt în căutarea unei date. Dacă va fi luată o decizie, ar fi cu adevărat minunat să îl primim pe Sfântul Părinte aici, să aducă pacea în Europa.

Vă rog să nu uităm că acest război este cel mai mare din Europa de la Al Doilea Război Mondial”, a declarat Vitali Klitschko.

Comisia Europeană promite 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina

Comisia Europeană a promis 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina şi ţările ce primesc refugiaţi care fug de războiul cauzat de invazia rusă, a anunţat sâmbătă preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, relatează Reuters.

„Şase sute de milioane (de euro) din această sumă vor merge către Ucraina, autorităţile ucrainene şi parţial către Naţiunile Unite”, a spus Von der Leyen la evenimentul online de strângere de fonduri pentru refugiaţii ucraineni 'Stand up for Ukraine', găzduit de Varşovia.

„Şi 400 de milioane (de euro) vor merge către statele din prima linie care fac o muncă extraordinară şi ajută refugiaţii care vin”, a adăugat şefa executivului UE.

Ea a anunţat că evenimentul de la Varşovia, organizat de Uniunea Europeană şi Canada, a permis strângerea a 10,1 miliarde de euro pentru a susţine Ucraina, ţară invadată de armata rusă.

„Lumea a promis în final 9,1 miliarde de euro în cadrul campaniei (Stand up for Ukraine, n.red.). Între altele, Comisia, în colaborare cu BERD, adaugă un miliard suplimentar pentru persoanele deplasate în Ucraina. Este fantastic. Aşadar, 10,1 miliarde de euro”, a declarat Ursula von der Leyen.

Din suma colectată, 4,1 miliarde de euro sunt donaţii de la guverne, companii şi persoane fizice. Suma va fi distribuită în mare parte prin intermediul autorităţilor ucrainene sau al Naţiunilor Unite.

Alte 5 miliarde de euro sunt credite şi granturi de la instituţiile financiare ale Uniunii Europene, inclusiv un program un valoare de 4 miliarde de euro pentru locuinţe, educaţie şi asistenţă medicală pentru refugiaţii care sosesc în ţările membre UE.

„Suntem alături de voi, fie că este vorba de acum în timp de război, fie că ne referim la refugiaţi, dar cel mai important după ce acest război este câştigat de Ucraina, în perioada de reconstruire a ţării”, a accentuat Ursula von der Leyen, care vineri a vizitat Kievul, iar sâmbătă a co-organizat evenimentul de la Varşovia alături de premierul canadian Justin Trudeau.

Începând din 24 februarie, peste 4 milioane de persoane au părăsit Ucraina pentru a se adăposti în Uniunea Europeană, în timp ce alte 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării, potrivit Comisiei Europene.

Modifică setările cookies