Războiul din Ucraina l-a dus pe campionul Oleksandr Usyk la capătul puterilor! „A slăbit zece kilograme! E îngrozit”

Oleksandr Usyk Război în Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Aprilie 2022, 21:54
Data actualizarii: Vineri 08 Aprilie 2022, 22:00

Boxerul Oleksandr Usyk s-a înrolat în armata Ucrainei încă de la începutul invaziei ruse în țara vecină și luptă pentru eliberarea teritoriului de invadatori.

Ekaterina Usyk, soția boxerului, a dezvăluit că multiplul campion mondial a slăbit zece kilograme într-o săptămână și că traversează o perioadă extrem de dificilă.

„Soțul meu a slăbit zece kilograme într-o săptămână de război. E îngrozit, în stare de șoc, sfâșiat. Îi este foarte greu. Nu am fost niciodată într-o astfel de situație. Și nimeni nu a fost. Toată generația noastră… Nu ne-am imaginat niciodată așa ceva.

Poziția soțului meu este clară. Întotdeauna a fost pentru Ucraina, a glorificat-o întotdeauna și o va slăvi atâta timp cât va avea suficientă sănătate și putere. Acum înțelege cât de importantă pentru el, să spunem, chiar și următoarea luptă. Pentru el, fiecare luptă este importantă, dar acum, când se vărsă sânge în țara ta, Ucraina vrea să fie glorificată și mândră. Sunt atât de mândră că m-am născut în Ucraina, că sunt ucraineană! Slavă Domnului că s-a întâmplat asta!”, a sous Ekaterina Usyk, potrivit sport.ua.

Von der Leyen i-a promis lui Zelenski să accelereze examinarea candidaturii Ucrainei la UE

preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că instituţia sa va pregăti raportul privind candidatura Ucrainei la UE „în câteva săptămâni”, după ce acesta va răspunde la întrebările din raportul pe care i l-a înmânat, transmit Reuters şi EFE.

„De aici începe drumul vostru spre UE”, a subliniat lidera europeană, asigurându-l pe Zelenski că examinarea de către Comisie va fi „nu, ca întotdeauna, o chestiune de ani, ci de săptămâni”.

„Vom continua să ne consolidăm relaţiile şi să ne aprofundăm parteneriatul pentru a sprijini Ucraina pe calea sa europeană. Ucraina face parte din familia noastră europeană”, se arată în declaraţia liderilor UE după summitul de la Versailles, din Franţa.

Şefii de stat şi de guvern din UE nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la acordarea statutului de ţară candidată Ucrainei atunci când Bruxelles-ul îşi va finaliza raportul, o decizie care necesită unanimitatea celor 27 de state membre.

Ursula von der Leyen, şeful diplomaţiei UE Josep Borrell şi premierul slovac Eduard Heger efectuează vineri o vizită în Ucraina ca semn al "sprijinului de neclintit" pentru această ţară care se confruntă cu o invazie militară a Rusiei începând din 24 februarie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!