România, campioană mondială la Robotică: o echipă din Arad, cea mai bună din cele 161 de participante la Houston 

Campionatul Mondial de Robotica Arad robotica Romania campioana mondiala Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2022, 11:30
Data actualizarii: Vineri 06 Mai 2022, 11:37

România a câștigat Campionatul Mondial de Robotică, derulat în Houston, Texas. 

Echipa „Delta Force”, aparținând Liceului Național de Informatică din Arad a devenit noua campioană mondială de Robotică, în urma competiției derulate în săptămâna 23-30 aprilie. 

Campionatul Mondial de Robotică FIRST 2022 s-a desfășurat în 2022 la Houston, Texas, și este un eveniment internațional anual al cărui scop este de a celebra știința, tehnologia, ingineria și matematica (STEM).

„Delta Force” s-a calificat pentru întrecerea din Houston în urma Campionatului Național de Robotică ediția #6 2022 BRD FIRST Tech Challenge România, organizat de asociația non-profit Nație Prin Educație.

Reacția echipei Delta Force, care a pus steagul României la loc de cinste, în SUA

„Am scris istorie! Este greu de descris ce simțim în acest moment! Suntem extrem de bucuroși că am reușit să facem ceea ce mulți credeau imposibil, chiar și noi, am câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston! Suntem prima echipă internațională care a câștigat campionatul.

Suntem mândri că am putut aduce victorie Aradului, României și comunității FTC din România! Dorim să le mulțumim colegilor noștri de alianță Up a Creek și Java the Hutts cât și echipelor românești, asociației Nație Prin Educație și tuturor persoanelor care ne-au susținut și ne-au încurajat pe toate rețelele de socializare,” declară echipa Delta Force Robotics, notează Ecopolitic

14 elevi numără echipa câștigătoare de la Houston

Delta Force Robotics este formată din elevii Octavian Dragoș Botoșan, căpitanul echipei, Raul Floarea, Cătălin Georgescu, Adrian Albotă, Briana Lucaci, Daria Feher, Raul Munteanu, Robert Rus, Dănuț Tol, Aida Pero, Radu Micle, Mihai Ozarchevici, Sebastian Măcean și Darius Faur. Mentorii echipei sunt profesorii Feher Florin și Botoșan Corina.
 
Pentru cei implicați au fost 6 luni de pregătire intensă, cu peste 500 de ore de lucru la robot, la caiet, precum și la pregătirea pentru interviu. Echipa asociației Nație Prin Educație se pregătește de sezonul #7 2022/2023. Înscrierile pentru sezonul #7 BRD FIRST Tech Challenge vor începe în luna mai 2022, pe site-ul natieprineducatie.ro.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!