Marius Șumudică, dărâmat: „E o durere mare în sufletul meu”. Un jucător pe care l-a antrenat a murit în urma catastrofei din Turcia

Marius Sumudica cutremur Turcia Turcia Yeni Malatyaspor Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Februarie 2023, 19:42
Data actualizarii: Marti 07 Februarie 2023, 19:48

Turica și Siria au fost lovite de un seism cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter.

Echipa de fotbal Yeni Malatyaspor a anunțat pe rețelele social media că portarul Ahmet Eyup Turkaslan s-a stins din viață după ce a fost prins sub dărâmături în urma seismului major care a avut loc în Turcia.

Marius Șumudică, dărâmat: „E o durere mare în sufletul meu”. Un jucător pe care l-a antrenat a murit în urma catastrofei din Turcia

Marius Șumudică a fost tehnicianul portarului pe când se afla la cârma celor de la Yeni Malatyaspor. Antrenorul a avut o reacție șoc atunci când a aflat despre moartea fostului său jucător și a evidențiat că este la pământ în urma tragediei.

„Nu există cuvinte… un băiat extraordinar. Culmea, un băiat care era din Gaziantep. Unde eu antrenasem. Îl întâlnesc la Malatyaspor şi ultimele clipe din viaţă le are la Malatya. Este incredibil ce se poate întâmpla. Cuvintele sunt de prisos, Dumnezeu să-l odihnească. Dar e ceva… e un dezastru inimaginabil. Nu pot să-mi explic, nu-mi găsesc cuvintele şi durerea este foarte mare. Mai ales că mi-l aduc aminte foarte bine. Îl puneam să îmi aducă baclava de la Gaziantep.

Durere mare, atât în sufletul meu, cât şi al staff-ului. Eu în staff am şi un antrenor secund turc. Suntem şocaţi de tot ceea ce s-a întâmplat şi urmărim, ne uităm pe laptopuri pe canalele din Turcia şi suntem şocaţi. Revedem locuri pe unde noi ne plimbam, pe unde noi mergeam şi străzile sunt crăpate. Sunt clădiri căzute. Chiar locurile pe unde noi ne plimbam.

Dumnezeu m-a avut în pază, a avut grijă de mine şi iată că m-a ferit şi nu am fost în aceste momente acolo. Poate avea loc o tragedie. Dumnezeu să-l odihnească în pace şi condoleanţe familiei”, a spus Marius Șumudică, potrivit Antena Sport.

Turcia, afectată frecvent de cutremure

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani s-a produs în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee, când peste 100 de persoane au murit.

În noiembrie 1999, un cutremur cu magnitudinea 6,3 a ucis aproximativ 900 de persoane în regiunea Düzce. În luna septembrie a aceluiaşi an, un cutremur deosebit de puternic, cu magnitudinea 7,4, a ucis peste 17.100 de persoane în regiunea din jurul oraşului industrial Izmit, la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri de acesta. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!