Liga bantuita de FANTOME! Steaua si Dinamo in stare de soc: au fost UMILITE de echipe care NU EXISTA! Top cluburi pe care nu le-a vrut nimeni in Liga 1:

Steaua Dinamo Eric Bicfalvi Gabriel caramarin George Galamaz Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2011, 10:50
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2011, 17:38

Nu aveau suporteri, nici stadioane sau bani! Au aparut in Liga I de nicaieri si au disparut rapid din cauze incerte.

FC Onesti, Rocar, Urziceni sau Curtea de Arges sunt pastrate de Liga I doar in statistici!  Amintirile marilor meciuri cu Steaua, Dinamo si Rapid le justifica aparitia in prima Liga. Celor care mai exista!

www.sport.ro iti ofera topul echipelor FANTOMA din Liga I in ultimii 15 ani!  

 

FC Onesti

A rezistat in Liga I intre 1998 si 2000, timp in care a evitat sa le puna probleme Stelei, Rapidului sau lui Dinamo, care conduceau autoritar liga. Patronul Nicolae Puiu a creat din nimic o echipa pe care spera sa o vada agitandu-se in urnele UEFA la tragerile la sorti pentru cupele europene.

In doua sezoane, FC Onesti a castigat 21 de meciuri, cel mai importante rezultate obtinute fiind cele cu FC National (1-0, pe 30 octombrie 1999), Petrolul Ploiesti (5-1, 2 octombrie 1999) si U Craiova (3-2, 21 noiembrie 1998). Clubul s-a desfiintat la mijlocul sezonului 2003-2004 din cauza gravelor probleme financiare.

Cei mai importanti jucatori din istorie: Daniel Munteanu, Lucian Goian, Marius Bilasco, Giani Gorga, Alin Artimon, Adrian Blid, Valeriu Rachita, Vasile Jercalau, Danut Oprea

 

Rocar Bucuresti

'Cooperativa' a trecut prin Berceni! Rocar a spart pentru doi ani mediocritatea din Liga a II-a pentru provocarea meciurilor mari din Ghencea sau Stefan cel Mare. Alaturi de Gloria si Ceahlaul, Rocarul a reusit sa faca din suspiciune o obisnuinta in Divizia A. Condusa de la oficiala mai intai de Gigi Nevoiu, apoi de Gheorghe Florea, 'Autobuzul' a schimbat rolul de protejat al arbitrilor cu cel de victima si a retrogradat!

Nu inainte de a juca o finala de Cupa Romaniei, pierduta cu 4-1 in fata lui Dinamo, si de a-l avea pe unul dintre cei mai importanti oameni de televiziune ai momentului, Florin Calinescu, printre suporteri. In afara rezultatului din Cupa, Rocar a socat Steaua la o vizita in Ghencea (1-1 pe 7 aprilie 2000) si i-a luat 4 puncte Rapidului in Giulesti! (1-1 pe 5 aprilie 2000 si 3-2 pe 20 august, acelasi an). Clubul s-a desfiintat in 2002, apoi a reaparut in 2005, ca Rocar ANEFS.

Cei mai importanti jucatori din istorie: Cosmin Pascovici, Eugen Nae, Dani Coman, Victoras Iacob, Lucian Balan, Lavi Hrib, Daniel Prodan, Ionut Rada, Rica Raducanu, Bogdan Vrajitoarea, Gabriel Vochin, Adrian Pitu, Adrian Baldovin, Florentin Radulescu, Cristian Silvasan, Ciprian Danciu, Dorin Arcanu, Zoltan Ritli, Daniel Tudor, Daniel Rednic, Dan Alexa, Iulian Filipescu, Giani Kirita, Leonard Nemtanu

 

Dacia Mioveni

In 2007, Mioveniul a disparut din categoria 'Curiozitati' si a ajuns direct in Liga I! N-a putut sa impresioneze nici macar emotional si s-a intors in B dupa numai un an alaturi de Steaua, Timisoara, Dinamo, Rapid sau CFR. Dinamo si Poli urasc amintirile de la meciurile cu Mioveni. Dacia a scos un punct pe Dinamo (18 august 2007), iar Timisoarei i-a luat 4 (2-2 pe 22 septembrie 2007 si 2-1 pe 23 martie 2008).

Nici in fata viitoarei campioane din 2008, CFR Cluj, argesenii n-au tremurat: i-au luat un punct (0-0 pe 26 aprilie 2008) si au facut liniste pe banca lui Andone. Mioteni-ul a revenit in 2011 in Liga I cu o varianta upgradata a modelului 2007: Dica, Neaga, Margaritescu sau Tanasa incep lista titularilor.

Cei mai importanti jucatori din istorie: Ionut Voicu, Nicolae Dica, Andrei Margaritescu, Adrian Neaga, Razvan Stanca, Ilie Baicu

 

Unirea Urziceni

8 puncte in Champions League, Un titlu, o finala de Cupa. Dan Petrescu, MM, Bucsaru. In 5 ani de Liga 1, Unirea Urziceni a inlocuit istoria inexistenta cu una dintre cele mai nebune povesti din Liga I! Unirea si-a adunat punctele in linistea unei baze de pregatire europene si a acceptat comparatia cu Chelsea.

Pentru Dan Petrescu, dar si pentru investitia care a dus-o din liga a treia in Champions League in timp record. Dupa 5 ani langa Steaua, Dinamo, Rapid si CFR, Unirea a ales sa nu mai continue. Patronul a renuntat la toti jucatorii. A ramas cu banii din Liga si cu rusinea ultimului sezon, in care s-a chinuit sa puna anonimi in tricourile lui Brandan, Galamaz, Ricardo sau Bilasco.

Cei mai importanti jucatori din istorie: Pablo Brandan, Bogdan Stancu, Bogdan Mara, Sorin Frunza, Geroge Galamaz, Epaminonda Nicu, Bruno Fernandes, Valeriu Bordeanu, Dacian Varga, Tibi Balan, Jacob Burns, Ricardo Gomes, Raul Rusescu, Marius Bilasco.

 

Gloria Buzau

Gloria in varianta 2007, creata de zambetul arogant al lui Gigi Becali ca piedica pentru rivalele la titlu, si-a schimbat involuntar numele in 'Steaua 2'. Iar statutul pe care l-a avut in primul sezon de A a motivat ironiile care au anulat entuziasmul revenirii in prima liga. Gloria si-a indeplinit pe jumatate misiunea. A batut Timisoara (2-1 pe 10 noiembrie 2007), Rapid (23 martie 2008) sau Vaslui (23 mai 2009), dar a lovit si in clubul pentru care ar fi trebuit sa respecte un pact cutumiar de neagresivitate.

Golul lui Bunica de pe 30 noiembrie 2007 a pus 1 pe tabela care astepta doar goluri din partea Stelei. S-a terminat egal. Becali si-a calcat in picioare creatia. Bicfalvi, Tudose, Ochirosii au fost retrasi in Ghencea dupa numai un an. Buzaul a mai trecut printr-un experiment portughez ratat, apoi s-a imprumutat cu jucatori de la timisoara si a retrogradat firesc, in 2009. Nu inainte de a mai lua un punct Stelei, pe 26 octombrie 2008, chiar in Ghencea.

Cei mai importanti jucatori din istorie: Dudu Georgescu, Gabi Zahiu, Alexandru Nicolae, Ilie Stan, Ion Viorel, Eric Bicfalvi, Razvan Ochirosii, Alexandru Tudose, Dino Eze, Claudiu Ionescu, Mircea Axente, Gueye Mansour, Sergio Sanchez

 

 

Inter Curtea de Arges

2009-2010 a fost singurul sezon in care Curtea de Arges a existat in Liga I. Si ultimul in care a facut-o in fotbal! Patronul Benone Lazar a renuntat dupa ce a incasat banii pentru drepturile TV. A renuntat la toti jucatorii, pe care i-a trimis la Targu Jiu, sa salveze Pandurii de la retrogradare. Inter de Romania nu ii produce cea mai frumoasa amintire la Timisoara. I-a luat un punct in finalul sezonului 2009-2010 si a facut-o sa uite de titlu.

Iar pe Dinamo a fortat-o sa-i intre in istorie. Curtea de Arges a batut in Stefan cel Mare, 1-0 pe 7 august 2009, pentru prima victorie in Liga I din CV-ul clubului! Chiar daca s-a salvat de la retrgradare, Inter a preferat sa nu se mai complice si a ales sa se desfiinteze. Normal, cu banii din drepturile TV acceptati la venituri.

Cei mai importanti jucatori din istorie: Marius Popa, Gabi Matei, Vlan Chiriches, Nasser Menassel, Emmanuel Kone, Cosmin Bacila, Claudiu Voiculet, Cornel Frasineanu, Daniel Stan.

 

CS Otopeni

Stadion? Nu. Suporteri? Cativa. Traditie? Poate in liga a doua. CS Otopeni s-a stabilit pe stadionul Astra din Ploiesti pentru cele mai importante 10 luni de existenta. A uitat rezultatele mari in B, dar le-a facut pe Steaua, Dinamo si Timisoara sa nu mai inteleaga nimic din fotbal. 1-1 in Ghencea (4 octombrie 2008), 0-0 pe Dinamo (15 martie 2009) sau 202 acasa, cu Poli (22 martie 2009) sunt meciurile dupa care Otopeni a sarbatorit ca dupa victorii. In returul singurului sezon de Liga I in care a fost implicata direct, actualul dinamovist Liviu Ciobotariu a incercat sa le salveze baremul ilfovenilor. A ratat de putin, insa efortul i-a fost remarcat si a intrat in atentia lojei din Stefan cel Mare.

Cei mai importanti jucatori din istorie: Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Hristu Chiacu, Cristi Munteanu, Eugen Nae, Ionut Rada, Vitinha, Bogdan Onut, Bogdan Panait

 

Victoria Branesti

C-B-A. Nu este o alfabetizare inversa, ci traseul de vis pe care l-a urmat Victoria Branesti in numai doi ani pentru fotbal de Liga I. Chiar daca rivalii din B au fost innebuniti de arbitrajele de care a avut parte Victoria, cifrele n-au tinut cont de contestatii si au dus-o rapid langa Steaua, Dinamo, Rapid sau CFR. Victoria n-a avut tupeu pentru mari victorii, dar a scos punct pe terenul viitoarei campioane, Otelul (1-1 pe 12 noiembrie 2010) sau acasa cu Rapid (0-0 pe 14 aprilie 2011) si CFR (1-1 pe 27 februarie 2011). A revenit fara Ilie Stan in Liga a doua si isi propune sa nu dispara dupa modelele  prezentate anterior.

Cei mai importanti jucatori din istorie: Cornel Cernea, Sergiu Bar, Dinu Todoran, Valentin Simion, Alexandru Iacob, Vasile Olarium Augustin Chirita, Raul Marincau, Ciprian Prodan, Viorel Nicoara
 

Concordia Chiajna

A facut prima incercare de Liga I acum 10 luni, cand era gata sa schimbe numele Urziceniului in Chiajna pentru a-i salva sezonul si identitatea. FRF n-a acceptat modificarea radicala. Concordia a continuat in B si a obtinut clasic locul in prima divizie. Are obiective mari, insa ii e greu sa se obisnuiasca. Are o singura victorie in 8 etape, contra Brasovului, si 3 egaluri pe care le poate nota intr-o viitoare enciclopedie aniversara: 0-0 cu Otelul, 1-1 cu U Cluj si 0-0 cu Ceahlaul, toate in deplasare.


 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!