Dragoș Săvulescu a prins curaj după ce a scăpat din nou de pușcărie! Fostul acționar al lui Dinamo vrea să dea România în judecată

Dragos Savulescu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Septembrie 2021, 11:15
Data actualizarii: Sambata 18 Septembrie 2021, 11:25

Pe 9 august, Dragoş Săvulescu a fost reţinut de autorităţile elene, în Grecia - Mykonos, unde acesta îşi petrecea vacanţa alături de iubita sa, un fotomodel de origine albaneză.

Ulterior, instanţele din Grecia l-au plasat sub control judiciar, după care judecătorii eleni au respins, pe 8 septembrie, predarea lui Săvulescu pentru a fi trimis în România, acesta întorcându-se în Italia, unde are domiciliul.

Săvulescu era urmărit în baza unui mandat european de arestare, având o condamnare definitivă de 5 ani şi jumătate închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Săvulescu: „Am suferit daune psihologice”

„Am pierdut bani şi timp, am suferit foarte mult din cauza atacurilor venite din mass-media, care se bazau pe ştiri false. Am suferit daune psihologice, soţia mea nici măcar nu putea dormi şi mânca. Sănătatea noastră, imaginea noastră, viaţa noastră, afacerile noastre au fost afectate. Trebuie să cerem guvernului român să plătească pentru acest prejudiciu grav şi cred că avem multe motive legitime să pretindem acest lucru.

Pe 8 august, stăteam cu prietenii la un restaurant de peşte. Cineva a venit brusc în spatele meu, era poliţist şi m-a întrebat dacă sunt Dragoş Săvulescu. Apoi mi-a spus să-l urmez. A fost o operaţiune imensă de arestare, cu 30-40 de membri ai poliţiei şi cu motociclete ale autorităţilor. 

Mi-au încătuşat bodyguarzii. Legea este clară, deci nu există nicio posibilitate de extrădare. Dacă, în teorie, aş fi ajuns în România, viaţa mea ar fi fost cu siguranţă în pericol, pentru că am devenit un puternic adversar al justiţiei române, după ce m-am confruntat cu o astfel de nedreptate. Acum, simt că predomină sentimentul de dreptate, ceea ce este rar pentru mine, deoarece am trăit sentimente negative despre justiţie până acum, trăind în România.

Această fostă ţară comunistă a arătat că nu are încă cultura unui stat de drept. Din această cauză am suferit timp de 16 ani abuzurile autorităţilor, deoarece cazul meu a început în România”, a mărturisit Dragoş Săvulescu, potrivit Telekom Sport.

Dragoş Săvulescu a fugit din România înainte de a fi condamnat definitiv, stabilindu-se în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa într-una cu suspendare.

Decizia instanței din Napoli se aplică însă doar pe teritoriul acestei ţări. Omul de afaceri figura în continuare pe site-ul Poliţiei Române la rubrica "persoane urmărite", pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare de către Curtea de Apel Bucureşti.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!