Kounde ar putea fi următoarea achiziție a Barcelonei! Cum a investit echipa catalană 263 de milioane de euro într-o defensivă "defectă"

kounde Barcelona Camp Nou Spania
Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Luni 25 Iulie 2022, 16:12
Data actualizarii: Luni 25 Iulie 2022, 16:01

Barcelona urmează să finalizeze transferul lui Jules Kounde, după săptămâni de negocieri cu Sevilla pentru fundașul central.

Clubul catalan a avut deja o vară încărcată, adăugând în echipă jucători precum Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessie și Andreas Christensen.

Barcelona nu plănuiește să se oprească aici, sperând să-l aducă pe Kounde, deoarece încearcă să concureze pe toate fronturile în următorii ani.

Și în timp ce francezul este un jucător de top și încă relativ tânăr, există încă îngrijorare în jurul acestui transfer, mai ales având în vedere istoria recentă a clubului când vine vorba de transferul fundașilor.

Recentele transferuri din apărare ale Barcelonei au avut probleme

Din 2014, clubul a cheltuit bani grei pentru aducerea jucătorilor defensivi, dar nu au un istoric prea bun, cele mai multe achiziții au avut probleme cu accidentările, forma proasta sau pu și simplu nu s-au potrivit cu stilul de joc al echipei.

În toată această perioada de opt ani, clubul a cheltuit 263 de milioane de euro pentru aducerea fundașilor. 18 jucători au fost transferați de către clubul catalan, fie sub formă de împrumut sau pe un contract pe o perioadă mai lungă.

Unele dintre transferuri nu au reușit să îmbunătățească echipa, mulți dintre ei au suferit accidentări de lungă durată, iar unii jucători au fost aduși doar pentru a echilibra finanțele în timpul perioadei îngrozitoare a lui Josep Bartomeu ca președinte al clubului.

Printre aceste nume se numără Thomas Vermaelen, care s-a luptat cu accidentările o mare parte din timpul petrecut pe Camp Nou, precum și Samuel Umtiti, care a avut un început bun, dar a avut probleme după Cupa Mondială din 2018.

Alții precum Aleix Vidal, Lucas Digne sau Yerry Mina au fost văzuți ca opțiuni de rezervă, dar rareori și-au arătat cele mai bune calități în timpul în care au ajuns să intre pe teren.

Unii tineri, cum ar fi Douglas sau Marlon, au fost aduși din Brazilia și au jucat foarte rar, în timp ce Emerson Royal a fost semnat de două ori, doar pentru ca clubul să-l lase imediat să plece.

Bani risipiți de Barcelona

Cele mai mari sume au fost cheltuite pe Clement Lenglet (35,9 milioane de euro) și Nelson Semedo (35,7 milioane de euro), iar ambii au plecat: Lenglet este împrumutat la Tottenham, în timp ce Semedo este la Wolverhampton Wanderers.

Printre toate aceste achiziții, Sergino Dest este încă la club, a fost adus pe 21 de milioane de euro de la Ajax în 2020, în timp ce Eric Garcia, care s-a alăturat gratuit de la Manchester City, este și el disponibil.

Alți jucători care au făcut parte din acea listă sunt Jeremy Mathieu și Junior Firpo, jucători care au avut momente bune, dar nimic la un nivel semnificativ.

S-ar putea spune că ultima achiziție de succes a Barcelonei, care a evoluat constant la un nivel înalt și a jucat un rol important în echipă a fost Jordi Alba, care a fost adus în 2012 de la Valencia.

Asta a fost acum un deceniu și opt ani de transferuri defensive slabe care au împiedicat foarte mult clubul, atât pe teren, cât și în ceea ce privește finanțele.

Kounde este, fără îndoială, mai talentat decât oricare dintre acești jucători, dar la 50 de milioane de euro, există speranța ca francezul să-și lase amprenta în defensiva Barcelonei pe termen lung.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!