Xavi Hernandez Barcelona Joan Laporta Lionel Messi PSG Spania

Anunțul momentului: "Xavi a cerut revenirea lui Messi la Barcelona!". Când s-ar putea face transferul

Lionel Messi (35 de ani) a plecat de la FC Barcelona în urmă cu un an, când a semnat cu Paris Saint-Germain, după ce catalanii nu i-au mai putut oferi un nou contract.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Iulie 2022, 23:17
Data actualizarii: Duminica 24 Iulie 2022, 23:19

La un an după despărțirea care a iscat o mulțime de discuții și de lacrimi, publicația catalană Sport anunță că "Xavi a cerut revenirea lui Messi la Barcelona".

Anunțul momentului: "Xavi a cerut revenirea lui Messi la Barcelona!"

Sursa citată scrie că Xavi Hernandez a avut o discuție cu președintele Joan Laporta în care antrenorul a solicitat conducerii să încerce readucerea lui Messi în momentul în care starul argentinian își va încheia contractul cu Paris Saint-Germain.

O astfel de tentativă ar putea avea loc în vara anului următor, când Messi rămâne liber de contract. Recent, presa din Franța a scris că PSG vrea să-i prelungească înțelegerea argentinianului cu încă un sezon, însă fotbalistul care a cucerit de șapte ori Balonul de Aur ar fi transmis că va lua o decizie după Cupa Mondială din acest an.

Xavi și-ar dori ca Messi să revină la Barcelona bazându-se pe faptul că argentinianul "poate oferi în continuare forte mult din punct de vedere sportiv", scriu catalanii. 

  • Xavi și Messi au fost coechipieri la prima echipă a Barcelonei în perioada 2005-2015. În urmă cu șapte ani, mijlocașul părăsea Camp Nou și semna cu Al Sadd, iar din noiembrie 2021 este antrenorul formației de pe Camp Nou.

"Deși Messi ar avea 36 de ani, Xavi Hernandez îl consideră că Leo poate ajuta foarte mult din punct de vedere al experienței și al jocului. Antrenorul vede posibilă revenirea argentinianului", au explicat jurnaliștii catalani.

Pentru Messi ar putea fi o șansă de a-și încheia cariera la clubul la care a petrecut 21 de ani și a cunoscut cele mai mari performanțe din carieră - 776 de meciuri, 670 de goluri, șapte Baloane de Aur și 35 de trofee cu echipa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!