fc barcelona jordi alba la liga Spania

Fotbalistul de la FC Barcelona care își dorește să se retragă la gruparea catalană: „Vreau să fac asta aici!”

Unul dintre jucătorii FC Barcelonei își dorește să rămână la gruparea catalană până la finalul carierei.

Vali Andronescu
Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 19:42
Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 19:39

Jordi Alba se află la FC Barcelona din 2012, când gruparea catalană l-a achiziționat pe fundașul stânga pentru 14 milioane de euro, moment în care cota sa pe piață, potrivit site-urilor de specialitate, nu depășea 10 milioane de euro. Acum, spaniolul valoerază 5 milioane de euro, însă în 2018 a avut o cotă de 70 milioane.

Fundașul a vorbit despre cariera sa, evidențiind faptul că nu a fost vorba niciodată să plece de la FC Barcelona și că își dorește să se retragă la formația catalană. Totodată, Jordi Alba a rupt zvonurile cu privire la faptul că a primit oferte de la Inter sau de la orice altă echipă.

„Nu am primit niciodată oferte de la Inter sau de la orice alt club. Am vrut dintotdeauna să rămân la Barac. Vreau să mă retrag aici. Dar, dacă simt că nu mai sunt de nivelul echipei, voi fi primul care voi pleca”, a spus Jordi Alba pentru Mundo Deportivo, potrivit jurnalistului sportiv Fabrizio Romano, într-o postare pe Twitter.

Cifrele lui Jordi Alba

Jordi Alba a bifat 441 de apariții în tricoul FC Barcelonei, a reușit să se impună pe tabelă de 25 de ori și să paseze decisiv în 96 de situații, în aproxiamtiv 36.500 de minute.

Spaniolul a mai trecut pe la Valencia, acolo unde a participat în 110 meciuri. Alba a marcat de șase ori în poarta adversă și a oferit opt assisturi, în peste 7.000 de minute.

FC Barcelona, în această stagiune

În campionat, FC Barcelona se află în acest moment pe prima poziție, cu 37 de puncte după 14 etape. Catalanii au înregistrat 12 victorii, un rezultat de egalitate și o singură înfrângere.

În următoarea partidă, FC Barcelona se va duela cu Espanyol în derby-ul orașului, în urma pauzei internaționale cauzate de desfășurarea Campionatului Mondial din Qatar, pe 31 decembrie, ora 19:30.

Modifică setările cookies