xavi Barcelona Sergio Busquets Spania

Cel mai vechi jucător din lotul Barcelonei vrea să plece de pe Camp Nou în ianuarie! Cum a reacționat Xavi

Sergio Busquets (34 de ani) a intrat în ultimul an de contract cu Barcelona și ar fi tentat de o altă experiență pe final de carieră.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 22:35
Data actualizarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 22:36

Despărțirea dintre cele două părți pare imininetă, Busquets primind mai multe oferte din MLS și Arabia Saudită. Se pare că mijlocașul catalan este tentat să plece de pe Camp Nou încă din această iarnă, așa cum a anunțat Barca Universal.

Busquets ar fi înaintat deja către club ideea unei despărțiri încă din luna ianuarie, dar cel care s-a opus a fost Xavi, care vrea să conteze pe mijlocaș până când acestuia îi va expira contractul.

Recent, presa din Spania a dezvăluit că Busquets își dorește să joace în MLS după ce îi va expira înțelegerea cu Barcelona. Inter Miami, echipa lui David Beckham, vrea să aducă o nouă ”vedetă” la echipă, după ce Gonzalo Higuain s-a retras.

Cifre importante despre cariera lui Sergio Busquets

Sergio Busquets joacă pentru prima echipă a Barcelonei din 2008, an în care a fost promovat de la echipa secundă a clubului catalan. Actualul căpitan al catalanilor a fost evaluat în 2018 la 80 de milioane de euro, iar în prezent site-urile de specialitate îi oferă o cotă de piață de nouă milioane de euro.

De opt ori campion în Spania și de trei ori câștigător al Ligii Campionilor, Sergio Busquets a strâns 698 de meciuri în tricoul celor de la Barcelona, pentru care a reușit să marcheze de 18 ori și să ofere 41 de pase decisive.

De asemenea, Busquets se mai poate lăuda și cu 139 de selecții la naționala Spaniei, cu care a câștigat Cupa Mondială și Campionatul European.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies