Show

Stefan Florescu va fi jurizat de DOI CAMPIONI MONDIALI in finala Red Bull Street Style

Finala mondiala Red Bull Street Style, cea mai importanta competitie de fotbal freestyle din lume, se va desfasura, sambata 22 septembrie, la Lecce in Italia.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Septembrie 2012, 14:42
Data actualizarii: Miercuri 19 Septembrie 2012, 14:45

La eveniment vor participa si celebri Pippo Inzaghi si Fabio Cannavaro. Inaintea finalei s-au desfasurat 187 turnee de calificare la care au fost 4.890 de participanti din peste 50 de tari. Romania va fi reprezentata la aceasta competitie de Stefan Florescu.

LECCE (ITALIA) – Doi fosti campioni mondiali vor fi in juriu la finala Red Bull Street Style, cea mai importanta competitie de fotbal freestyle din lume, care se va desfasura la Lecce in Italia in perioada 20 – 22 septembrie. Fabio Cannavaro si Pippo Inzaghi vor alege noul campion mondial in acest sport extrem de spectaculos.

Regulamentul: 3 minute, 2 jucatori, 1 minge. Cei cinci membri ai juriului, din lumea fotbalului si breakdance-ului, vor puncta controlul, creativitatea si stilul fotbalistilor de freestyle care se vor lupta unu contra unu, alternand posesia mingii la fiecare 30 de secunde. In timpul acestui interval trebuie sa execute cele mai spectaculoase trick-uri pe muzica si trebuie sa impresioneze juriul pentru a-si asigura un loc in runda urmatoare. Timp de 180 secunde totul este permis cu exceptia folosirii mainilor.
Fostul atacant italian Pippo Inzaghi, singurul jucator din istorie care a marcat in finala Champions League, in Super Cupa Europei si in Finala Mondiala a Cluburilor in acelasi an, este pregatit pentru finala mondiala Red Bull Street Style: “Ca jucator m-am simtit intotdeauna privilegiat pentru ca am putut sa fac ceea ce imi place si am si trait din asta. Pasiunea este obligatorie in orice sport. Sper ca toti participantii din finala mondiala Red Bull Street Style sa-si atinga obiectivele si sa se distreze, pentru ca acesta este spiritul fotbalului freestyle”.

“Sunt foarte fericit ca pot participa la un eveniment ca Red Bull Street Style. Sa povestesc cu toti cei implicati si sa descoper ce-i motiveaza este foarte interesant pentru mine”, a spus si Fabio Cannavaro, campion mondial in 2006 si singurul fundas italian care a castigat Balonul de Aur. Fostul capitan al italiei, care detine recordul de 136 de selectii in echipa nationala, a adaugat: “Am crescut urmarind schemele lui Maradonna, iar acum am ocazia sa vad atat de multi baieti talentati evoluand intr-un singur loc. Este incredibil!”

Din juriul editiilor anterioare ale competitiei au mai facut parte, printre altii, si fotbalistii Edgar Davids, Bebeto, Falcao si George Weah.

Prima finala mondiala a competitiei Red Bull Street Style s-a desfasurat in 2008 la Sao Paulo in Brazilia, iar castigator a fost francezul Arnaud “Séan” Garnier. In 2010 cei mai buni s-au intalnit la Cape Town in Africa de Sud unde s-a impus Anders Solum din Norvegia. Romania are pentru prima oara un reprezentant in finala mondiala, Stefan Florescu castigand etapa nationala desfasurata in luna iulie la Bucuresti.

La competitia programata in Amfiteatrul Roman din Lecce vor participa, in afara fotbalistilor, si rapper-ul Marracash din Milano si Sud Sound System din Salento.

Modifică setările cookies