Veste buna din Europa! ROMANIA SE POATE CALIFICA la EURO prin intermediul Nations League! Conditiile care trebuie indeplinite

Romania Echipa Nationala EURO 2020 Spania Preliminarii EURO 2020 ROMANIA MAI ARE O SANSA! Ne putem califica la EURO 2020 cu ajutorul Nations League! Cum este posibila calificarea
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Octombrie 2019, 09:41
Data actualizarii: Luni 14 Octombrie 2019, 10:14
Romania poate sa se califice la Campionatul European din 2020 prin intermediul Nations League

Romania mai are o sansa de calificare la EURO 2020, chiar daca nu obtine punctele necesare in meciurile cu Norvegia, Suedia si Spania. Conditiile pentru calificare sunt ca Slovenia si Kosovo sa nu se califice la EURO 2020. 

Slovenia se afla pe locul 4 in grupa G de calificare cu 11 puncte obtinute. A fost invinsa aseara de nationala Austriei, cea care ocupa locul 2 in grupa. Pe primul loc se afla Polonia, cu 19 puncte. Din grupa G mai fac parte Macedonia de Nord, Israel si Letonia. Pentru nationala Sloveniei au mai ramas de disputat partidele cu Letonia si Polonia. Singura sansa de calificare ar fi sa bata in ambele meciuri, ceea ce este dificil, deoarece echipa lui Lewandowski nu va ceda usor puncte, iar Austria sa piarda in ambele partidele pe care le va disputa. 

Kosovo este cea de-a doua echipa care poate ajuta nationala Romaniei sa se califice la EURO 2020. Joaca astazi, in grupa A de calificare, impotriva nationalei din Muntenegru. Kosovo ocupa locul 3 cu 8 puncte obtinute. Liderul grupei este Anglia, care se afla la egalitate de puncte cu Cehia. Din aceasta grupa mai face parte si nationala Bulgariei. Dupa meciul cu Muntenegru, Kosovo le va inalni pe Cehia si Anglia si este obligata sa castige toate meciurile, iar viitoarele adversare sa faca un pas gresit. 

Daca cele doua tari nu se califica din preliminarii, atunci Romania are sanse mari sa mearga in play-off-ul Nations League. Romania s-a aflat in grupa C a Nations League, la fel ce Slovenia. Kosovo a facut parte din grupa D.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!