"Tricolorul" care știe „secretul calificării” la EURO 2024. Ce trebuie să facă naționala

Echipa Nationala Adrian Rus EURO 2024 Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Octombrie 2022, 19:05
Data actualizarii: Luni 10 Octombrie 2022, 19:03

Naționala României se află într-o grupă accesibilă la preliminariile EURO 2024.

România a picat într-o grupă cu Elveția, Kosovo, Belarus, Israel și Andorra la preliminariile EURO 2024 și are șanse mari să ajungă la turneul final susținut în Germania.

Adrian Rus, internaționalul român de la Pisa, a vorbit despre „secretul calificării”, evidențiind faptul că totul constă în câștigarea primelor două meciuri din preliminarii.

Adrian Rus: „Trebuie să luam puncte să nu intrăm iarăși sub presiune”

„Putem lua puncte cu Elveția, eu unul nu mă tem, deși e favorită. Îmi doresc să ne batem la câștigarea grupei, deși primele două clasate merg la EURO. 

Pentru că așa am avea o mentalitate de care ne va ajuta mult, cu o astfel de gândire poți și să-ți faci viața ușoară cu Belarus și Kosovo, genul de echipe unde ai probleme doar dacă nu intri mental bine pregătit.

În martie, Israel a folosit jucătorii mai buni după pauză și s-a văzut asta. Am simțit clar că au fotbaliști cu calitate, în plus chiar și un ritm intens care te poate pune în dificultate. Dar eu cred că secretul calificării va sta în primele două meciuri din martie, indiferent de numele adversarilor de atunci.

Trebuie să luăm 4 sau 6 puncte din cele două meciuri, ca să nu intrăm iarăși sub presiune și să putem continua încrezători preliminariile. Atitudinea din septembrie e ceea ce ne trebuie și în martie.”, a transmis Adrian Rus, potrivit Playsport.

Cum arată grupele din preliminariile Euro 2024

În urma tragerii la sorţi au rezultat şapte grupe de câte cinci echipe şi trei grupe de câte şase:

  • Grupa A: Spania, Scoţia, Norvegia, Georgia, Cipru
  • Grupa B: Olanda, Franţa, Irlanda, Grecia, Gibraltar
  • Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia de Nord, Malta
  • Grupa D: Croaţia, Ţara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia
  • Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Rep. Moldova
  • Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia
  • Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania
  • Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazahstan, Irlanda de Nord, San Marino
  • Grupa I: Elveţia, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andorra
  • Grupa J: Portugalia, Bosnia-Herţegovina, Islanda, Luxemburg, Slovacia, Liechtenstein

La tragerea la sorţi s-au aflat în urne 53 de echipe reprezentative, mai puţin Germania (calificată din oficiu din postura de organizatoare) şi Rusia (exclusă din competiţii). Turneul final al EURO 2024 va avea loc în perioada 14 iunie-14 iulie 2024.

Conform procedurii UEFA, următoarele împerecheri nu au fost posibile: Armenia - Azerbaidjan, Belarus - Ucraina, Gibraltar - Spania, Kosovo - Bosnia-Herţegovina, Kosovo - Serbia.

În plus, pe considerente ce ţin de climă, nicio grupă nu poate conţine mai mult de două echipe din următoarea listă: Belarus, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia.

Alte restricţii ce ţin de distanţele prea mari au fost activate pentru grupele în care se regăsesc Kazahstan, Azerbaidjan şi Islanda.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 din Germania se vor disputa în perioada martie - noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre selecţionatele calificate (primele două clasate din fiecare grupă). Alte trei reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Ligii Naţiunilor, în martie 2024.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!