Romania isi afla in aprilie adversarii de la Jocurile Olimpice! Cu cine pot juca "tricolorii"! Anuntul oficial al FIFA

Romania Echipa Nationala FIFA Jocurile Olimpice Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 22 Martie 2021, 16:33
Data actualizarii: Luni 22 Martie 2021, 17:14

FIFA a anuntat astazi cand are loc tragerea la sorti pentru turneul de fotbal masculin de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Echipa nationala a Romaniei este una dintre cele 16 participante de la Olimpiada, "tricolorii" consemnand astfel a patra prezenta la Jocurile Olimpice, dupa editiile din Paris 1924, Helsinki 1952 si Tokyo 1964. 

Deocamdata se cunosc 14 dintre cele 16 echipe care vor lua parte la turneul de fotbal masculin de la Tokyo, respectiv Romania, Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, Coasta de Fildes, Coreea de Sud, Egipt, Franta, Germania, Japonia, Noua Zeelanda si Spania. 

Ultimele doua nationale calificate se vor afla dupa incheierea turneului din America de Nord, in care se infrunta El Salvador, Canada, Haiti, Honduras, Mexic si SUA. 

Cele 16 reprezentative vor fi impartite in 4 grupe, ocupantele primelor doua locuri urmand a obtine calificarea in sferturile de finala ale Olimpiadei. Conform anuntului facut de FIFA, tragerea la sorti pentru turneul de fotbal masculin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo este programata pe 21 aprilie, de la ora 11:00, in Zurich. 

Jocurile Olimpice vor avea loc in Japonia, intre 21 iulie si 7 august, iar finala turneului de fotbal masculin se va disputa in Yokohama, pe Nissan Stadium. 

Cea mai buna clasare a echipei nationale a Romaniei la Olimpiada a fost locul 5, obtinut in 1964 de echipa condusa de Silviu Ploesteanu. 

La editia din 2021, "tricolorii" vor purta un echipament special, noile tricouri fiind prezentate in exclusivitate de www.sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!