Nationala

FRF reactioneaza dupa anuntul potrivit caruia UEFA a inchiriat alte stadioane pentru EURO 2020! Comunicatul OFICIAL al Federatiei

UEFA ar fi inchiriat stadioanele din Berceni, Mogosoaia si Chiajna pentru EURO 2020. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Februarie 2019, 11:47
Data actualizarii: Vineri 08 Februarie 2019, 11:51

ProSport a anuntat ieri ca UEFA s-a saturat de incalcarile repetate ale termenlelor oferite de romani si au facut deja oferte de inchiriere pentru alte baze de antrenament.

Astfel, nationalele care vor veni in Romania pentru EURO se vor pregati in baza FCSB din Berceni, la baza din Mogosoaia a FRF si pe stadionul Concordia din Chiajna, a scris sursa citata.

Dupa aparitia acestor informatii, FRF a venit cu lamuriri si a anuntat ca "pregatirile se deruleaza conform planului initial". 

"In urma informatiilor recent aparute in media despre terenurile si stadioanele dedicate EURO 2020, Federatia Romana de Fotbal face urmatoarele precizari:

1. Conform graficului prestabilit, UEFA a trimis, pe 31 ianuarie a.c., echipelor participante la calificările Campionatului European 2020 catalogul bazelor de cantonament recomandate în fiecare oraș gazdă al EURO 2020. Bucureștiul figurează cu bazele de la Mogoșoaia, Berceni și Voluntari. Acestea au fost propuneri de cantonament de la bun început și nu au fost schimbate în varianta finală a catalogului UEFA. Dacă doresc, echipele participante care își stabilesc cartierul general în România vor putea opta pentru una dintre cele trei variante de mai sus, urmând a suporta și cheltuielile cu închirierea acestor baze de cantonament.

2. Catalogul facilităților sportive pentru EURO 2020 va fi completat într-o etapă ulterioară cu stadioanele de antrenament și hotelurile disponibile pentru echipele care vor juca un singur meci în orașele gazdă, așa-zisele echipe în ”tranzit”. Aceste stadioane vor fi puse la dispoziția UEFA pentru antrenamentul echipelor cu titlu gratuit. Cazarea va fi plătită de echipe. Stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf vor putea fi luate în considerație în 2020 pentru secțiunea ”tranzit” a catalogului UEFA în măsura în care acestea vor fi funcționale. De asemenea, stadionul Dinamo urmează o procedură specială pentru a recupera întârzierile apărute și a se înscrie în catalogul UEFA.

3. Niciun oraș dintre cele 12 gazde ale EURO 2020 nu a desemnat stadioanele de antrenament, întrucât UEFA nu a cerut încă aceste nominalizări.

4. UEFA nu a luat nicio decizie intempestivă, de urgență sau de criză pentru niciun oraș gazdă, deci nici pentru București. Pregătirile se derulează conform planului inițial", se arata in comunicatul FRF. 

Modifică setările cookies