Au luat Liga Campionilor de 5 ORI LA RAND! Real Madrid nu mai e UNICA in lume. Performanta GALACTICA egalata de o echipa de FETE

Au luat Liga Campionilor de 5 ORI LA RAND! Real Madrid nu mai e UNICA in lume. Performanta GALACTICA egalata de o echipa de FETE

Seria fabuloasa a Realului din urma cu peste jumatate de secol a fost repetata de gruparea franceza Olympique Lyon.

Varianta feminina a Ligii Campionilor, sezonul 2019-2020, s-a incheiat duminica seara la San Sebastian, in Spania, trofeul fiind adjudecat de echipa lyoneza dupa un 3-1 cu nemtoaicele de la Wolfsburg. Olympique a ajuns astfel la a 5-a victorie consecutiva in cea mai importanta competitie continentala inter-cluburi si la al 7-lea triumf din istorie.

O singura data in istoria fotbalului continental s-a mai intamplat ca o echipa sa castige Liga Campionilor de 5 ori la rand. Se intampla in perioada 1956-1960, atunci cand marele Real Madrid, cu AlfrEdo Di Stefano pe post de mare vedeta, n-a avut rival in Europa.

Revenind la reusita fetelor de la Lyon, interesant e faptul ca, in cele 5 finale castigate in ultimii 5 ani, de 3 ori adversara a fost VfL Wolfsburg, care s-a predat in fata frantuzoaicelor in 2016 (la penalty-uri), in 2018 (dupa prelungiri) si in 2020. In rest, Olympique le-a mai depasit in ultimul act pe PSG, in 2017, si pe Barcelona, in 2019.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cum vă puteți cumpăra până la şase ani de vechime în muncă. Termenul limită este 1 septembrie 2023
BRAT
Modifică setările cookies