VAR in Liga 1! "Asteptam furnizorul de tehnologie." Presedintele FRF a lamurit situatia implementarii sistemului de arbitraj video in Romania

Razvan Burleanu FRF Liga 1 VAR Superliga VAR in Liga 1! "Asteptam furnizorul de tehnologie." Presedintele FRF a lamurit situatia implementarii sistemului de arbitraj video in Romania
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Octombrie 2019, 18:37
Data actualizarii: Marti 29 Octombrie 2019, 18:43

Tehnologia VAR va fi implementata in Liga 1 din sezonul 2020/2021.

Reprezentantii Ligii s-au intalnit cu oameni de la FIFA si IFAB pentru a stabili etapele crearii sistemului VAR. Functionarea acestuia se va baza pe unitati mobile. Costurile proiectului vor fi impartite de FRF si LPF.

Intr-o conferinta de presa, Razvan Burleanu a dezvaluit in ce stadiu sunt pregatirile pentru implementarea sistemului VAR in Liga 1:

"La nivelul Federatiei Romane de Fotbal, s-a creat un grup de lucru pentru implementarea VAR in Liga 1 si Cupa Romaniei. Acum doua saptamani am avut o prima intalnire cu reprezentati FIFA si IFAB, astfel incat, in momentul de fata asteptam furnizorul de tehnologie pentru a putea sa mergem mai departe in implementarea sistemului VAR in Romania. Apoi va incepe pregatirea arbitrilor pe ceea ce inseamna acest sistem nou", a spus presedintele FRF.

Introducerea sistemului va trebui sa fie finalizata pana la startul sezonului viitor al Ligii 1.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!