Situația ingrată în care a ajuns Rareș Ilie la Nice: "Antrenorul nu mai vorbea cu el!"

Rares Ilie Lucien Favre Marius Niculae Nice Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 16:30
Data actualizarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 17:22

Rareș Ilie (19 ani) a fost vândut de Rapid la Nice în vara anului trecut, pentru 5 milioane de euro, însă tânărul mijlocaș român nu a reușit să se impună la formația din Ligue 1.

Cu doar 366 de minute (8 meciuri) strânse în tricoul lui Nice după jumătate de sezon, Rareș Ilie ar urma să fie împrumutat de formația franceză la un alt club în această iarnă, conform presei din Franța. Totuși, o revenire a internaționalului de tineret la Rapid este exclusă, după cum a declarat Adrian Mutu.

Marius Niculae: "Rareș Ilie era demoralizat, antrenorul de la Nice nu mai vorbea cu el"

Fostul atacant Marius Niculae, în prezent manager sportiv al loturilor naționale de tineret și juniori în cadrul FRF, spune că a avut o discuție cu Rareș Ilie în noiembrie, la ultima acțiune a reprezentativei U21, iar fotbalistul lui Nice era dezamăgit de faptul că antrenorul de la acea vreme, Lucien Favre, nici măcar nu mai discuta cu el.

Deși pare surprinzătoare abordarea lui Favre, mai ales că antrenorul a fost cel care a insistat pentru transferul lui Rareș Ilie în vară, Marius Niculae spune că ar fi fost un test din partea tehnicianului pentru a vedea reacția fotbalistului.

"Eu am discutat cu el, mai ales la lotul de tineret, când a venit ultima oară. Era puțin cam demoralizat pentru că nu mai juca, antrenorul nu mai vorbea cu el. I-am explicat că lucrurile astea sunt normale afară, lucrurile astea îl vor întări, iar el trebuie să fie profesionist sută la sută.

Chiar dacă nu te bagă antrenorul, se uită la tine și va analiza atitudinea ta. Afară te pun la tot felul de teste să vadă cum reacționezi și atunci trebuie să fie puternic, e un sfat dat din propria experiență", a spus Marius Niculae, la Digisport.

  • La începutul acestui an, Lucien Favre a plecat de la Nice, iar echipa este pregătită în prezent de fostul secund Didier Digard, care a preluat rolul de interimar.

Adrian Mutu: "Nu îi sugerez lui Rareș Ilie să revină în România"

Antrenorul Rapidului și fostul tehnician al lui Rareș Ilie, Adrian Mutu, a vorbit despre extrema stângă de la Nice.

„Am vorbit la telefon în săptămânile trecute. Rareş a venit cu o problemă personală în România. Că a fost şi este alături de Rapid nu este o noutate, se ştie că ţine cu acest club. Nu, nici nu am luat în calcul această situaţie (n.r. de a fi împrumutat de Rapid). 

În primul rând, pentru Rareş, pentru care nu-i sugerez să vină, să se întoarcă în România, să se întoarcă la Rapid. Trebuie să continue acolo, să strângă din dinţi, să se antreneze bine pentru ziua care va veni şi se va apela la serviciile lui”, a spus Adrian Mutu în cadrul unei conferințe de presă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!