Nicolae Dică s-a dezlănțuit după ce a fost umilit de Mititelu Jr.: "Nu avea de unde să ştie, că nu era acolo la echipă!"

Nicolae Dica Adrian Mititelu Marius Croitoru mititelu jr Superliga Nicolae Dică / Foto: Sport Pictures
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 04 Aprilie 2024, 23:02
Data actualizarii: Joi 04 Aprilie 2024, 23:00

Cuvintele puternice ale lui Adrian Mititelu Jr. exprimate după eliminarea echipei FCU Craiova 1948 din Cupa României au stârnit un val de reacții în lumea fotbalului, inclusiv printre antrenori.

Adrian Mititelu Jr a făcut referire la perioada de când Marius Croitoru a părăsit echipa, susținând că acesta a fost ultimul antrenor cu adevărat eficient al echipei FCU Craiova. Aceste declarații au fost interpretate ca fiind o critică la adresa tehnicienilor care au venit după plecarea lui Croitoru, printre care s-a numărat și Nicolae Dică.

Adrian Mititelu Jr: "Toţi sunt vinovaţi"

"Din iulie 2022 aportul meu la această echipă a fost atât (n.r. - puţin). E fix ce a semănat a cules, toţi sunt vinovaţi, cu finanţatorul în frunte. Nicolo Napoli niciodată n-a antrenat echipa asta, n-a făcut echipa, nu are legătură cu antrenamentele şi fotbalul, de asta e adus aici. 

  • Nicolae Dică

Din clipa în care Marius Croitoru a plecat, echipa asta nu a avut antrenor. Mai sunt şapte meciuri, să vină un antrenor aici să facă echipa, să-şi asume şi măcar ştim că am făcut un antrenor profesionist, prima dată în trei ani", a declarat Adrian Mititelu, imediat după ce FCU Craiova a părăsit Cupa României.

Nicolae Dică a ripostat! "Nu avea de unde să ştie"

În replică, Nicolae Dică a negat implicarea lui Adrian Mititelu în activitatea sa ca antrenor la FCU Craiova 1948, susținând că deciziile luate pe teren au fost exclusiv ale sale. El a subliniat că a avut libertate totală în a-și desfășura activitatea.

Mai mult decât atât, Nicolae Dică a evidențiat că relația sa cu Adrian Mititelu a fost una profesională și respectuoasă, iar părăsirea echipei a fost motivată de alte aspecte, cum ar fi lipsa de răbdare și presiunea rezultatelor imediate

"Îi transmit că nu e adevărat. Nu avea de unde să ştie, că nu era acolo la echipă. Cât am fost acolo, m-am văzut doar o zi cu el şi când am semnat contractul, în rest nu l-am mai văzut pe acolo. Eu am făcut tot, echipa, schimbările, programul. Nu au existat imixtiuni din partea lui Mititelu.

Mă întreba ce sistem vreau să folosesc, ce echipă, aveam într-o zi pe săptămână discuţia arta, dar doar atât. Mie nu mi-a zis că trebuie să joace ăla neapărat, îmi mai zicea că-i place de ăla, ăla, dar niciodată nu mi-a impus vreun jucător. Să-l întrebaţi pe domnul Mititelu dacă mi-a impus vreun jucător. Aveam discuţii despre echipă, dar deciziile erau ale mele. Realitatea o spun eu acum. 

Când m-am dus acolo, am avut o discuţie cu domnul Mititelu despre ce vreau să fac, cum vreau să schimb programul echipei şi probabil de aia am şi plecat aşa repede. Jucătorii pe care-i foloseam am văzut că după ce am plecat n-au mai fost. Asamoah, Sidibe, care n-au mai jucat după ce am plecat, nu ştiu din ce motive. Nu-mi place să dau din casă, dar vreau să spun că am avut o relaţie bună cu patronul. E normal să ai discuţii cu patronul, cu preşedintele să le spui ce vrei să faci. Nu s-a implicat în nimic şi nimeni nu poate spune altceva. Mi-a părut rău că am plecat aşa repede de acolo, au condiţii bune, plătesc banii la timp, dar nu există răbdare. Asta e problema, că a declarat-o patronul, că a spus că a avut încredere prea mare în jucători", a declarat Nicolae Dică, pentru Orange Sport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!