Muresan, OUT de la CFR Cluj dupa ce a fost pus sub control judiciar. Ce se poate intampla cu echipa

Autor: Sport.ro
Miercuri 08 Iunie 2016, 16:01

	Muresan, OUT de la CFR Cluj dupa ce a fost pus sub control judiciar. Ce se poate intampla cu echipa

Dupa ce a luat Cupa, CFR anunta ca discuta cu investitori puternici car vor s-o scoata din insolventa si sa o duca din nou in Champions League.

Speranta s-a transformat insa intr-un cosmar dupa ce presedintele Iuliu Muresan si fostul patron Paszkany au fost pusi sub control judiciar de procurorii DIICOT. Ambii sunt acuzati de infractiuni financiare. Muresan are interdictie de a mai intra in sediul clubului si a fost fortat sa demisioneze. Instabilitatea de la CFR se vede si la nivelul bancii tehnice. Antonio Conceicao nu stie daca va continua. Portughezul are o oferta din Ucraina si isi doreste sa plece.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au dispus marti punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Arpad Paszkany si Iuliu Muresan, presedintele clubului, pentru constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani, toate in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis marti AGERPRES, fata de cei doi a fost luata masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Procurorii sustin ca, in perioada 2008 - 2013, persoane din cadrul societatii comerciale care detine clubul de fotbal CFR Cluj 1907, cu atributii de gestiune sau administrare a banilor clubului, si-au insusit suma totala de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA.

 

Iuliu Muresan a avut calitatea de administrator al clubului, iar faptele retinute in sarcina acestuia l-au avut ca principal beneficiar pe Arpad Paszkany, sustin procurorii.

Conform DIICOT, activitatea infractionala a fost savarsita prin intermediul mai multor entitati rezidente si nerezidente (firme off-shore din Cipru si din Seychelles), controlate faptic de Arpad Paszkany.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv, cu privire la care exista suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei) ori care au executat debite fata de clubul CFR Cluj provenind din cesiuni de creanta suspecte.

Faptele au fost indreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA.

Totodata, s-a retinut ca membrii grupului au evidentiat in actele contabile ale SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale ori au evidentiat operatiuni fictive, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale privind suma totala de aproximativ 10 milioane de euro.

Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni
BRAT
Modifică setările cookies