Perchezitii la CFR Cluj: prejudiciu de peste 8 milioane de euro! Paszkany a iesit de la audieri: "Nu pot sa va spun de ce m-au chemat"

Bucuria castigarii Cupei este umbrita la Cluj de interventia procurorilor DIICOT!

UPDATE:

"Nu va pot spune. Am terminat repede", a declarat Arpad Paszkany, la iesirea din sediul DIICOT Cluj, intrebat de jurnalisti ce a discutat cu procurorii.

El a ajuns la DIICOT Cluj in jurul orei 13.00 si a declarat jurnalistilor ca nu stie de ce a fost chemat de procurori.Arpad Paszkany si Iuliu Muresan vor fi audiati joi la sediul DIICOT din Cluj Napoca in dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj, potrivit unor surse judiciare. Paszkany e asteptat la DIICOT la ora 13:00, in timp ce Muresan va da declaratii la ora 16:00.
 Procurorii DIICOT efectueaza joi 20 de perchezitii in locatii din Bucuresti si Cluj-Napoca, intre care la clubul de fotbal CFR CLUJ 1907 si la oamenii de afaceri Arpad Paszkany si Iuliu Muresan, sustin surse judiciare.

In acest dosar, intocmit ca urmare a sesizarii din oficiu a DIICOT Cluj, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, delapidare, cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, in forma continuata.

Potrivit surselor citate, perioada infractionala este 2008 - 2011, iar perchezitiile au loc la membrii din acea perioada ai Consiliului de Administratie, contabili si cenzori.

Infractiunea de delapidare se refera la posibila insusire de bani, respectiv aproape 8,5 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, de catre persoane din cadrul societatii care detine clubul de fotbal, cu atributii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de functionari publici, in interesul lor ori pentru alte persoane.

Sursele au precizat ca faptele ar fi fost comise prin intermediul mai multor entitati rezidente si nerezidente (firme off-shore din Cipru si din Seychelles) care au prestat servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv cu privire la care exista elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori care au executat debite fata de club provenind din cesiuni de creanta suspecte.

Faptele ar fi fost indreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA, au mai aratat sursele.

Cercetarile privind infractiunea de evaziune fiscala se refera la evidentierea in actele contabile ale Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale privind suma totala de aproape 8,5 milioane euro.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO

Momente de groază la EURO 2020, după ce danezul Eriksen s-a prăbuşit pe teren. UEFA a anunțat că starea sa este stabilă
BRAT
Modifică setările cookies