INCREDIBIL! Un alt fost patron din Liga I e anchetat de DNA! Anuntul facut acum cateva momente, prejudiciul trece de 5 mil euro

INCREDIBIL! Un alt fost patron din Liga I e anchetat de DNA! Anuntul facut acum cateva momente, prejudiciul trece de 5 mil euro

Divizia DNA mai face o victima! Adrian Mititelu a fost trimis in judecata pentru mai multe infractiuni!

Procurorii anticoruptie au emis un comunicat prin care anunta ca fostul patron al Universitatii Craiova, alaturi de alte persoane, vor fi judecati pentru comiterea mai multor infractiuni. Prejudiciul rezultat ar fi in valoare de 5,32 milioane de euro!

Comunicat DNA:

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

    MITITELU ADRIAN MARIN, IONESCU STEFAN, JOAVINA GHEORGHE, OPREA GIGI CRISTIAN si CRACIUNOIU IANCU pentru savarsirea infractiunilor de:

     - constituire a unui grup infractional organizat, prev. si ped. de art.367 alin.1 si 2, cu aplic. art.5 din C.p.;

    - evaziune fiscala, prev. si ped. de art.9 alin.1, lit.b, comb. cu alin.3 si art.9 alin.1 lit.c din Legea 241/2005 cu aplic. art.5 si 35 alin.1 din C.p.;

    - folosire cu rea credinta a bunurilor societatii, prev. si ped. de art.272 alin.1, lit.b din Legea 31/1990 rep., cu aplic. art.5 si 35 alin.1 din C.p.;

    - spalare a banilor, prev. si ped. de art.29, pct.1, lit.b din Legea 656/2002 rep., cu aplic. art.5 si art.35 alin.1 din C.p.; toate cu aplic. art.38 alin.1 din C.p.

    si a inculpatilor PREOTEASA GIGEL, NEGRU (fosta PREOTEASA) NUTI CLAUDIA, ROSIANU DANIEL si TRANDAFIR FANEL pentru savarsirea infractiunilor de:

    - constituire a unui grup infractional organizat, prev. si ped. de art.367 alin.1 si 2, cu aplic. art.5 din C.p.;

    - evaziune fiscala, prev. si ped. de art.9 alin.1, lit.b si art.9 alin.1 lit.c din Legea 241/2005 cu aplic. art.5 si 35 alin.1 din C.p.;

    - spalare a banilor, prev. si ped. de art.29, pct.1, lit.b din Legea 656/2002 rep., cu aplic. art.5 si art.35 alin.1 din C.p.,  toate cu aplic. art.38 alin.1 din C.p.

    Din probele administrate in cauza rezulta ca inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN a initiat si constituit, in anul 2003, un grup infractional organizat care a activat pana in anul 2006, la care au aderat si inculpatii IONESCU STEFAN, PREOTEASA GIGEL, NEGRU NUTI CLAUDIA, JOAVINA GHEORGHE SORIN, OPREA GIGI CRISTIAN, ROSIANU DANIEL, MITRAN SORIN, TRANDAFIR FANEL si CRACIUNOIU IANCU, scopul asumat fiind comiterea in forma continuata de infractiuni prin intermediul societatilor comerciale din grupurile de firme MAXITEC, respectiv REGIONAL MEDIA din judetul Dolj.

    Astfel, s-a retinut ca in perioada 2003 – 2006, inculpatii, in baza aceleasi rezolutii infractionale, au evidentiat in contabilitatea societatilor comerciale pe care le administrau sau la care erau actionari/asociati atat  cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale, cat si operatiuni fictive. Totodata, acestia au omis evidentierea in aceste documente a unor operatiuni comerciale efectuate si a unor venituri realizate.

    Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este in cuantum total de 23.414.211,39 ron (echivalentul a 5,32 milioane euro).

    De asemenea, rezulta ca, in perioada 2004 – 2005, in baza aceleasi rezolutii infractionale, inculpatii MITITELU ADRIAN MARIN, IONESCU STEFAN, JOAVINA GHEORGHE SORIN,  OPREA GIGI CRISTIAN si CRACIUNOIU IANCU au folosit cu rea-credinta bunurile SC MAXITEC SRL si SC Reconstructia Fotbalului Craiovean SRL intr-un scop contrar intereselor acestora, diminuandu-le astfel capitalul social.

    In perioada 2004 – 2006, in baza aceleasi rezolutii infractionale, inculpatii, prin crearea unor circuite financiare complexe, au disimulat adevarata natura a provenientei sumei de 555.384 ron, corespunzatoare relatiilor comerciale dintre SC Editie Speciala de Oltenia SA si Regional Media SA si a sumei de 3.319.230,76 euro, corespunzatoare vanzarii suprafetei de 23,50 ha teren de pe raza judetului Dolj.

    In cauza au fost instituite masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor  precum si asupra conturilor bancare si a partilor sociale pe care acestia le detin la societatile comerciale implicate in cauza.

    Dosarul a fost trimis   spre competenta solutionare la Tribunalul Bucuresti.

    Facem precizarea ca faptele inculpatilor sunt  analizate prin raportare la dispozitiile art. 4 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Un nou record de vaccinări în 24 de ore: 110.633 persoane. Câte reacții adverse s-au înregistrat
BRAT
Modifică setările cookies