Florinel Coman, transfer la VfB Stuttgart? Germanii au dat răspunsul

Florinel Coman Bundesliga FCSB Germania VfB Stuttgart Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Martie 2024, 16:12
Data actualizarii: Duminica 03 Martie 2024, 16:10

Florinel Coman (25 de ani), aflat la unul dintre cele mai bune sezoane din carieră, ar putea pleca de la FCSB în această vară.

Cu o clauză de reziliere în valoare de 5 milioane de euro, Coman are un sezon impresionant în România - este lider în clasamentul golgheterilor Ligii 1, cu 14 goluri, la egalitate cu Darius Olaru, iar șeptarul liderului a oferit și 8 pase decisive.

Germanii l-au analizat pe Florinel Coman după ce a apărut varianta VfB Stuttgart

Recent, fostul internațional Adrian Ilie a avansat varianta potrivit căreia VfB Stuttgart l-ar avea pe listă pe Florinel Coman, iar gruparea din Bundesliga ar fi interesată să îi achite clauza de reziliere în valoare de 5 milioane de euro. "Cobra" declara că o posibilitate ar fi ca Stuttgart să îl transfere pe internaționalul român încă de acum, iar în vară să plece în Germania.

Posibilul transfer al lui Coman la Stuttgart a fost analizat de fanii formației germane pe forumul Brustring Forum. Nemții i-au făcut o descriere românului și au scris despre concurența pe post de care ar avea parte.

"Coman este un jucător foarte activ, agil și bun din punct de vedere tehnic. E genul de extremă creia îi place să intre în interior din flancul stâng. Are un dribling bun în regim de viteză, un șut precis, creează adesea pericol la poarta adversă și are o tehnică bună inclusiv la loviturile libere. (...)

Coman ar fi concurent pe post cu Chris Fuhrich, însă ar putea fi trimis și în flancul drept, chiar dacă nu este la fel de eficient acolo. Întrebarea care se pune acum este dacă el ar însemna imediat o valoare adăugată pentru Bundesliga și dacă ar merita riscul financiar - cele 5 milioane de euro menționate.

Răspunsul este da, iar aici sunt câteva motive:

  • Este un jucător cu potențial și încă nu a atins apogeul, având 25 de ani.
  • Accidentările care l-au scos din circuit și care ridicaseră anumite suspicuni privind probleme sale medicale s-au disipat. Nu a mai avut accidentări de aproape un an și jumătate și are 40-45 de meciuri pe sezon.
  • A scăzut și îngrijorarea privind posibilitatea de a fi doar un talent irosit la o vârstă fragedă.

Toate acestea puse laolaltă ne duc către o concluzie logică, aceea că este momentul optim pentru ca el să facă pasul într-un campionat de top și să scape de statutul de talent etern.

În funcție de buget, l-aș transfera pe Coman, care este evaluat la o sumă asememănătoare cu cea a lui Jamie Leweling (n.r - Jamie Leweling, extremă dreapta la Stuttgart). Coman cred că s-ar adapta destul de rapid, iar cu el și Fuhrich am avea un flanc stâng ofensiv foarte puternic", se arată pe forumul fanilor lui VfB Stuttgart.

Sistemul obișnuit al lui VfB Sttutgart este 4-2-3-1, cu Chris Fuhrich (26 de ani) în rolul de extremă stânga. Germanul, care are și un meci la echipa națională de seniori, a fost cumpărat de la Paderborn în 2021, pentru 2,5 milioane de euro, iar în acest sezon a marcat 7 goluri și a oferit 7 pase decisive în 28 de meciuri.

VfB Stuttgart ocupă loc de Champions League în Bundesliga după 24 de etape. Formația antrenată de Sebastian Hoeneß e pe 3, cu 50 de puncte, sub Bayer Leverkusen (61p) și Bayern Munchen (54p).

Adrian Ilie: "E o opțiune ca Florinel Coman să meargă din vară la VfB Stuttgart"

Dezvăluirea a fost făcută de fostul internațional Adrian Ilie, care spune că germanii ar putea să-i plătească încă de pe acum clauza de reziliere în valoare de cinci milioane de euro pentru a-și asigura serviciile acestuia din sezonul următor.

„Este cam cel mai bun din campionat. Are impresar, dar nu prea ne-am înţeles cu băiatul. Este un italian. Varianta este una bună. O echipă din Bundesliga.

Încă este posibil să se facă. Era o propunere pentru un jucător care pleacă de la Stuttgart în Arabia Saudită pe bani mulţi, iar profilul era exact Coman. Este deschisă portiţa, din punctul meu de vedere.

Mă gândeam la varianta să semneze de acum, să se plătească clauza, să rămână la FCSB până în vară, unde să joace meci de meci. Este un jucător important, poate să câştige campionatul, iar din vară să meargă la Stuttgart.

Era o opţiune. Un salariu destul de mare. Nu ştiu dacă îi poate da 2-3 milioane de euro, dar peste 1 milion putea să îi dea. Sunt mai multe piste deschise, dar la Florinel este simplu. Cine plătește clauza îl poate transfera. Nu știu dacă ea este valabilă pe tot parcursul anului sau doar în perioadele de mercato”, a spus Adrian Ilie, la Fanatik.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!