Dan Șucu îi răspunde lui Gigi Becali: ”Comentariul despre 'omenie' nu poate fi ignorat”

dan sucu Gigi Becali Rapid Superliga Dan Șucu (FC Rapid 1923) / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Februarie 2024, 14:55
Data actualizarii: Joi 22 Februarie 2024, 14:56

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a oferit o serie de declarații după ce echipa sa a remizat cu Universitatea Cluj, scor 0-0.

Printre altele, omul de afaceri și-a îndreptat atenția și către meciul dintre Rapid și Hermannstadt, câștigat de giuleșteni cu scorul de 2-0. 

Mai în glumă, mai în serios, Becali susține că ar fi primit informații cu privire la o ”omenie”, lucru negat vehement de sibieni. Declarațiile lui Gigi Becali nu au rămas fără replică din partea lui Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid.

Omul cu banii din Giulești a respins afirmațiile făcute de omologul său de la FCSB și a spus că este gata să înainteze chiar și o plângere penală în cazul în care va descoperi că angajații săi vor fi ”participanți activi la pariuri sportive”.

Dan Șucu i-a dat o replică tăioasă lui Gigi Becali, prin intermediul unui comunicat

“Stimați Rapidiști,

Nu stă în obișnuința noastră să răspundem tuturor zvonurilor răuvoitoare lansate de competitori prin intermediul mass-media, dar comentariul despre “omenie” nu poate fi ignorat.

La Rapid ne dorim sa fim învingători, atât pe plan sportiv, cât și pe plan economic. Vrem, însă, să învingem respectând în totalitate regulamentele sportive și legile României.

Nu participăm și nici nu vom participa la înțelegeri de mimare a competiției, cum nu vom aborda niciodată arbitrii, antrenorii sau jucătorii echipelor adverse.

De asemenea, ne vom plăti întotdeauna toate impozitele și taxele, pe care legea română le impune.

Nu vom fi parte în înțelegeri anticoncurențiale, iar hoția, acum redefinită ca “omenie”, este un lucru pe care-l disprețuim.

Mai facem o mențiune în plus. Aveți promisiunea noastră fermă, că în cazul în care vom identifica jucători, antrenori sau membri ai staffului care sunt participanți activi la pariuri sportive, încălcând astfel regulamentul de ordine interioară, îi vom elimina dintre noi și le vom face plângere penală.

Acum 20 de ani, Produsul Intern Brut al României era de cinci ori mai mic decât astăzi. Tot de cinci ori mai mic era și salariul mediu. Bugetele de cheltuieli anuale ale echipelor de fotbal importante din România erau, însă, la aceleași niveluri cu cele de astăzi.

Chiar dacă revirimentul din ultimii doi ani este evident, atât pe plan sportive, cât și financiar, în ultimii 20 de ani, pe baza unui calcul matematic simplu, fotbalul românesc și-a pierdut 80 % din audiență. Și era normal să se întâmple așa. Cine își mai ia copilul de mână să meargă la un meci când știe că rezultatul din teren nu este decis de lupta sportivă dintre echipe, ci de o negociere în birouri, între președinții de cluburi? Cine se mai uita la televizor, la meciuri despre care se știe în avans că sunt aranjate?

Firmele mari care își promovau produsele și serviciile prin intermediul fotbalului și-au retras bugetele. Lipsa banilor a dus la falimente și la o calitate a jocului din ce în ce mai scăzută. Si uite așa, ca într-un cerc vicios, hoția a dus la lipsa de audiență, lipsa de audiență mai departe, la dispariția banilor, iar lipsa banilor a dus la diminuarea dramatică a calității fotbalului românesc.

Așa-zisă “omenie” este, după părerea mea, principalul inamic al fotbalului, iar noi toți avem obligația de a lupta activ împotriva ei. Nu sunt un visător, nu plec de la premisa că oamenii care au participat, dovedit, la aceste hoții își vor schimba peste noapte caracterul. Si mai știu, ca și dumneavoastră, expresia simplă, că de obicei “hoțul strigă hoții”.

Daca aș fi paranoic, m-aș gândi că toată povestea cu “omenia” este o metodă de a distrage atenția, pentru a nu ne concentra pe întrebarea “Cum de a putut un jucător atât de talentat, cum este Nistor de la “U” Cluj, să execute faza loviturii de pedeapsă atât de stângaci”? De asemenea, daca aș fi patronul echipei respective, aș cere în mod cert explicații. Numai că această echipă este una dintre multele echipe conduse de primării, fără patron și, în concluzie, pe nimeni îndreptățit să solicite un răspuns. Totuși, pe antrenorul lor, îl considerăm un monument de cinste și seriozitate. În lipsa patronului, garanția că acel club își apără corect interesul sportiv ne vine de la antrenor.

Am însă convingerea că sistemul competițional cu Play-Off și Play-Out, dar și cu înjumătățirea punctelor, este extrem de favorabil promovării unei competiții sportive corecte și de aceea privesc foarte optimist viitorul fotbalului românesc.

Optimist, dar vigilent!

În încheiere, îmi face plăcere să mă alătur dumneavoastră, în a le ura băieților noștri multă baftă la Iași!

Să dea Dumnezeu să se întoarcă și din capitala Moldovei victorioși, așa cum au făcut-o din capitala Ardealului!”, a transmis Dan Șucu, pe pagina de Facebook a celor de la Rapid.

FCSB rămâne lider în Superligă

Cu patru etape înainte de încheierea sezonului regulat, FCSB are 55 de puncte, șapte peste Rapid. La intrarea în play-off, punctele se vor înjumătăți, astfel că distanța dintre cele două ar rămâne de doar patru lungimi.

Nici CFR Cluj nu ar fi departe de lider. Trupa lui Adrian Mutu are 45 de puncte, iar la înjumătățire ar rămâne la doar cinci lungimi în spatele liderului FCSB și la una sub Rapid.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!