Cat timp va petrece Cristi Borcea dupa gratii, de fapt, dupa condamnarea la inchisoare! Cel mai NEGRU scenariu pentru fostul sef de la Dinamo

Cristi Borcea a fost condamnat la 5 ani de inchisoare, insa perioada pe care o va petrece in penitenciar este alta.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Februarie 2019, 11:35
Data actualizarii: Vineri 08 Februarie 2019, 11:40

Corespondentul Pro TV, Ovidiu Oanta, a clarificat modul in care se va judeca perioada pe care o va petrece Cristi Borcea in spatele gratiilor dupa ce fostul actionar de la Dinamo a petrecut deja 5 ani in inchisoare in Dosarul Transferurilor. Cele 2 pedepse urmeaza sa fie contopite.

"Este neclar in momentul acesta pentru ca el va trebui sa treaca intr-o procedura de reevaluare a pedepselor, intr-o procedura de contestatie la executare, judecatorii vor trebui sa ia in discutie toate pedepsele primite de Cristi Borcea in cele 2 dosare, sa se recurga la contopirea lor si sa se ajunga la o noua pedeapsa rezultanta din care sa-si dea seama apoi tot instanta de judecata. In functie de pedeapsa finala va rezulta si perioada minima pe care trebuie sa o petreaca in inchisoare, tinand cont ca el are deja acei 5 ani petrecuti (in inchisoare) si din momentul acela sa se gandeasca la o noua cerere de eliberare conditionata.

Sunt doua posibilitati: daca se merge pe varianta de contopire a noului Cod Penal, lucrurile sunt destul de complicate. Spun si aparatorii lui, o pedeapsa minima rezultata este de 8 ani si 4 luni, ceea ce ar insemna cam 1 an si jumatate petrecuti in spatele gratiilor. O alta varianta, si mai sumbra, este sa i se aplice prevederile vechiului Cod Penal, ceea ce ar insemna in cel mai rau caz, o pedeapsa de aproximativ 10 ani si 4 luni. Si s-ar complica si mai mult lucrurile pentru ca, in acest caz, perioada rezultanta depaseste 10 ani si trebuie sa petreaca dupa gratii o perioada minima de trei sferturi, nu doua treimi ca pentru pedepsele de pana in 10 ani.

De acum este matematica juridica" a spus Ovidiu Oanta la Ora Exacta in Sport de la Pro X.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!