Aproape jumatate din meciurile Argesului din tur au fost conduse de arbitrii chemati la DNA!

Autor: Sport.ro
Miercuri 15 Aprilie 2009, 15:24
Aproape jumatate din meciurile Argesului din tur au fost conduse de arbitrii chemati la DNA!

FC Arges a fost arbitrata in sapte meciuri, din cele 17 disputate in turul Ligii I, de catre cei patru arbitri care vor fi audiati de procurorii DNA in scandalul legat de coruptia din arbitraj, Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Tiberiu Lajos si Marcel Savaniu.Ar trebui retrogradata FC Arges?

Trei dintre cele sapte partide au fost castigate de catre FC Arges, in doua pitestenii au obtinut rezultate de egalitate, iar celelalte doua au fost pierdute de catre gruparea patronata de Cornel Penescu.

Partidele echipei FC Arges care au fost conduse de catre cei patru arbitri care vor fi audiati de DNA sunt urmatoarele:

Etapa I: FC Arges - FC Timisoara , scor 1-1, la 26 iulie 2008, arbitru Aurelian Bogaciu

Etapa a V-a: Pandurii Targu Jiu - FC Arges, scor 3 -1, la 25 august 2008, arbitru Sorin Corpodean

Etapa a VII-a: CS Otopeni - FC Arges, scor 1-2, la 12 septembrie 2008, arbitru Tiberiu Lajos

Etapa a X-a: FC Arges – Universitatea Craiova, scor 1-1, la 3 octombrie 2008, arbitru Aurelian Bogaciu

Etapa a XI-a: FC Vaslui - FC Arges, scor 0-1, la 19 octombrie 2008, arbitru Sorin Corpodean

Etapa a XIII-a: Gloria Bistrita - FC Arges, scor 2-0, la 31 octombrie 2008, arbitru Tiberiu Lajos

Etapa a XVI-a: FC Arges - Otelul Galati, scor 3-2 , la 23 noiembrie 2008, arbitru asistent Marcel Savaniu

In returul Ligii I, FC Arges a fost arbitrata o singura data de catre unul dintre cei patru care vor fi audiati de catre DNA:

Etapa a XX-a: FC Brasov - FC Arges, scor 1-0, la 15 martie 2009, arbitru Sorin Corpodean

Dintre cele 7 meciuri din turul Ligii I la care a fost delegat arbitrul Aurelian Bogaciu, doua au fost disputate de catre FC Arges.

Sorin Corpodean a oficiat 3 partide ale formatiei pitestene in turul Ligii I, dintre cele 9 la care a fost delegat.

Al treilea abitru de centru care va fi audiat de catre DNA, Tiberiu Lajos, a condus doua meciuri ale echipei FC Arges din totalul de 7 la care a fost delegat in turul Ligii I.

Arbitrul asistent Marcel Savaniu a oficiat o singura partida a formatiei FC Arges in turul Ligii I, dintre cele sase la care a fost delegat de catre CCA.

Vicepresedintii CCA, Marcel Lica si Nicolae Grigorescu, au anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca au primit o solicitare de la secretariatul FRF ca arbitrii Bogaciu, Corpodean, Lajos si Savaniu sa fie opriti de la delegari, pentru ca urmeaza sa fie audiati de procurorii anticoruptie. Dan si Rosu nu vor mai fi delegati pentru ca numele lor a fost vehiculat in mass-media ca ar avea legatura cu scandalul de coruptie in care sunt implicati patronul FC Arges, Cornel Penescu, si fostul presedinte al CCA, Gheorghe Constantin. Masura ar fi menita sa-i protejeze pe arbitri, potrivit oficialilor CCA.

"Va spun care sunt arbitrii care vor trebui sa mearga la DNA. Subsemnatul, Bogaciu, Corpodean, Lajos si Savaniu. Nu Dan Lucian si nu Rosu. Insa pentru ca aceste nume au fost invocate de presa, Comisia Centrala a Arbitrilor s-a gandit sa le ofere o liniste. Federatia ne-a transmis noua aceste nume cu arbitrii care vor da declaratii, iar noi sa luam masuri", a spus Lica.

Instanta Tribunalului Arges a hotarat, marti, arestarea preventiva pentru 29 de zile, a finantatorului clubului de fotbal FC Arges, Cornel Penescu, a presedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a lui Liviu Facaleata, director general al PIC, si a lui Cristian Libertatu, fost director al OJPC Arges.

Cornel Penescu si directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Facaleata, sunt acuzati de dare de mita, iar presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, si Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges, actual inspector in aceasta institutie, pentru luare de mita.

Sursa: Mediafax

Iohannis: Noul coronavirus a schimbat radical viețile tuturor. Am gestionat pandemia cu legi slabe
BRAT