Marcel Lica, autosuspendat! Vezi arbitrii retinuti de la delegari, dupa scandalul de la Pitesti!

Autor: Sport.ro
Miercuri 15 Aprilie 2009, 12:01
Marcel Lica, autosuspendat! Vezi arbitrii retinuti de la delegari, dupa scandalul de la Pitesti!

Desemnat sa ii ia locul arestatului Gheorghe Constantin la sefia CCA, Marcel Lica s-a autosuspendat astazi din functie!"Ma voi prezenta singur la DNA cand va fi cazul!" Grigorescu: "Vrem ca arbitrii sa fie delegati prin tragere la sorti"

Dupa ce au aparut informatii ca ar fi implicat alaturi de Gheorghe Constantin in jocurile de culise ale arbitrilor cu seful de la Pitesti, Cornel Penescu, Marcel Lica a anuntat ca se va prezenta la DNA singur!
"Cand va fi momentul, ma voi prezenta la DNA, dar nu ma intrebati mai multe, pentru ca nu vreau sa intru in amanunte. Sa lasam legiuitorii sa-si faca datoria, iar prezumtia de nevinovatie trebuie sa-si faca simtita prezenta. Din aceasta clipa, ma autosuspend din functia de presedinte al CCA si predau locul meu lui Nicolae Grigorescu",
a spus Lica in cadrul unei conferinte de presa.

Nicolae Grigorescu a fost propus pentru a prelua conducerea la CCA, insa a declarat ca va refuza. CCA va propune Comitetului Executiv al FRF ca delegarile arbitrilor sa se faca prin tragere la sorti si sa fie televizate, la fel ca in Spania!!! La liga a doua a fost propus Dan Petrescu pentru a face delegarile.
 

Sase arbitri printre care Corpodean, Lajos si Bogaciu au fost retinuti de la delegari pana la clarificarea situatiei care a aparut ca urmare a scandalului legat de dare si luare de mita in care sunt implicati fostul sef al CCA, Gheorghe Constantin, si patronul lui FC Arges, Cornel Penescu.

Arbitrii de centru si asistentii care nu vor mai fi delegati sunt Aurelian Bogaciu, Lucian Dan, Tiberiu Lajos, Sorin Corpodean, Dan Rosu si Marcel Savaniu. Dintre acestia, Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Tiberiu Lajos si Marcel Savaniu vor trebui sa mearga la DNA pentru a fi audiati, alaturi de Marcel Lica, cel care s-a autosuspendat din functia de presedinte interimar al CCA, potrivit declaratiilor facute miercuri de cel care i-a preluat atributiile, Nicolae Grigorescu. Ceilalti doi, Dan Rosu si Lucian Dan, au fost retinuti de la delegari, intrucat numele lor au aparut in mass media in scandalul legat de coruptie.

In acelasi timp, arbitrii Ovidiu Hategan, Robert Kovacs, Augustus Constantin si Dumitru Berbecaru vor fi retinuti de la delegari, din cauza greselilor din ultima perioada.

Arbitrii din Liga I au aflat de evenimentele din Comisia Centrala a Arbitrilor:
"Mi-e greu sa vorbesc, e o situatie foarte grea pentru arbitrajul romanesc. Noi trebuie sa ne mobilizam cat mai bine, sa arbitram cat mai bine si sa incercam sa demonstram ca suntem corecti. Indiferent ca e x sau y presedinte la CCA, noi trebuie sa ne facem datoria. De aceea ne-am facut arbitri, ca sa conducem corect, nu pentru ca e Constantin sau Craciunescu sef la CCA. Trebuie sa ne vedem in continuare de treaba noastra",
a spus Coltescu.

Acesta a fost completat de arbitrul FIFA, Cristian Balaj, care a afirmat pentrru NewsIn: " Este o situatie neplacuta pentru arbitrajul romnesc si trebuie rezolvata intr-un fel sau altul. Sper ca in cele din urma situatia sa fie clarificata".
Robert Dumitru spera ca Gheorghe Constantin sa poata demonta toate acuzatiile care i se aduc, admitand ca in aceste momente situatia este foarte neplacuta pentru arbitri. " Si asa imaginea arbitrajului romanesc e subreda, incercam sa venim cu un nou suflu si chiar acum s-a intamplat situatia asta, e clar ca vom avea de suferit si pe plan international", a spus Robert Dumitru.


Ramai pe www.sport.ro pentru detalii!

Nicuşor Dan anunță demiteri la Primăria Capitalei. „Au încălcat legea şi instanţa a decis asta”
BRAT