Kombat

Avea JUMATATE de kilogram la nastere, acum cantareste 125! Lumea plateste 10.000 de dolari sa il vada in RING! Cea mai mare infruntare a greilor: Tyson Fury vs Deontay Wilder

Cel mai mare eveniment al greilor din ultimii 20 de ani va avea loc in Las Vegas.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Februarie 2020, 10:12
Data actualizarii: Sambata 22 Februarie 2020, 10:15

Lupta dintre Tyson Fury si Deontay Wilder va avea loc in dimineata zilei de 23 februarie. Cei doi au mai jucat impreuna pe 1 decembrie 2018, cand meciul dominat de Fury s-a terminat la egalitate. Wilder reusise sa il puna jos in runda 12, insa Fury s-a ridicat cand nimeni nu mai spera, iar arbitrii au dat egalitate, spre furia fanilor, care sustin ca luptatorul britanic a fost furat.

Cei doi s-au cantarit in aceasta dimineata, iar diferenta dintre cei doi este de aproape 20 de kilograme. Tyson Fury a avut 124 de kilograme, in timp ce Dontay Wilder cantareste 105. Fury a cantarit mai mult la un singur meci, din 2018, cand revenea in ring dupa o pauza de 3 ani cauzata de dopaj si o depresie puternica.

Inainte de pauza, Fury s-a luptat cu Wladimir Klitschko si Cristian Ciocan. In timpul pauzei, ajunsese sa cantareasca 185 de kilograme. Luptatorul britanic are o poveste impresionanta. S-a nascut la doar 6 luni, fara nicio sansa de supravietuire, cantarind doar 500 de grame. Parintii sai l-au numit Tyson simbolic, deoarece a fost luptator de mic.

Comisia Sportiva din Nevada le-a interzis celor doi sa stea fata in fata dupa cantar, deoarece la primul meci s-a lasat cu scandal. In contractul Comisiei, valoarea burselor se ridica la 5 milioane de dolari si sunt garantate. Se estimeaza incasari de 160 de milioane de dolari, iar jucatori ar urma sa incaseze cate 40 de milioane fiecare. Pretul biletelor la meci a ajuns la 10.000 de dolari. Banii se impart 50-50, insa daca invinsul cere revansa va lua 40% din suma.

Modifică setările cookies