Djokovic n-a fost în apele lui la Tokyo! Arbitrul nici măcar nu a putut reacționa când a făcut asta: comportament ireal

Novak Djokovic Jocurile Olimpice Tokyo Tenis Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Novak Djokovic urăște Jocurile Olimpice! Arbitrul nici măcar nu a putut reacționa când a făcut asta: comportament ireal
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 31 Iulie 2021, 12:01
Data actualizarii: Sambata 31 Iulie 2021, 12:14

Comportamentul sârbului Novak Djokovic în finala mică a turneului olimpic de tenis a fost departe de spiritul sportivității. 

Frustrat de înfrângerea suferită în semifinalele turneului olimpic de tenis în fața germanului Alexander Zverev, Novak Djokovic nu și-a putut recalibra starea de calm până la începerea finalei mici a probei de simplu. 

După un schimb lung de mingi în partida care a stabilit câștigătorul medaliei de bronz la Tokyo, disputată între Novak Djokovic și Pablo Carreno Busta, liderul ATP și-a aruncat racheta în tribune, comițând un gest nesportiv rar întâlnit pe terenurile de tenis.

Novak Djokovic și-a rupt racheta de semnul Jocurilor Olimpice plasat pe fileu


Contrar tuturor așteptărilor rezonabile, arbitrul de scaun, germanul Nico Helwerth nu a penalizat în niciun fel ieșirea nervoasă a sârbului, deși aruncarea rachetei în tribune a fost evidentă, având loc fix după încheierea punctului. Câteva minute mai târziu, Novak Djokovic a lovit semnul olimpic imprimat pe fileu cu toată puterea, îndoindu-și racheta, prilej cu care a fost avertizat de oficialul partidei.

Pablo Carreno Busta a fost nemulțumit de judecata arbitrului de scaun, care nu a ținut cont deloc de prima ieșire nervoasă, în consecință nu l-a penalizat pe 'Nole' cu un punct. Calvarul de 2 ore și 49 de minute s-a încheiat fără succes pentru Novak Djokovic, care a pierdut scor 4-6, 7-6, 3-6 și nu a reușit să își egaleze cea mai bună performanță olimpică în proba individuală - medalia de bronz, câștigată la Beijing în 2008. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!