Sandro Tonali nationala Italiei Newcastle Pariuri suspendare Italia

NEWS ALERT Sandro Tonali, suspendat 10 luni din fotbal pentru pariuri ilegale după ce a jucat în Newcastle - Dortmund! E OUT de la EURO 2024 

Internaționalul italian va lua o pauză de fotbal pentru următoarea perioadă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Octombrie 2023, 14:09
Data actualizarii: Joi 26 Octombrie 2023, 14:11

UPDATE JOI 26 OCTOMBRIE Jurnalistul italian Fabrizio Romano confirmă suspendarea de 10 luni a lui Sandro Tonali, care îl obligă și la 8 luni de participare la reabilitare. Fotbalistul urmează să revină în activitate în august 2024, astfel că nu va fi inclus în lotul pentru EURO 2024. 

 

Miercuri seară Tonali a jucat în Newcastle - Dortmund, scor 0-1 în grupele UEFA Champions League. 


UPDATE MIERCURI 25 OCTOMBRIE Gazzetta dello Sport, la fel ca alte jurnale italiene, scrie astăzi că Sandro Tonali, prin avocaţii săi, a ajuns la un acord cu procurorul general al Federaţiei Italiene de Fotbal, Giuseppe Chiné, în privinţa duratei suspendării sale, dar că anunţul oficial va fi făcut abia după ce va fi finalizat "programul de reabilitare" a jucătorului.

În cazul în care suspendarea de zece luni va fi confirmată până la sfârşitul lunii octombrie, Sandro Tonali nu va putea juca din nou până la sfârşitul lunii august 2024 şi, prin urmare, va rata Campionatul European (14 iunie-14 iulie 2024, în Germania), turneu final la care Italia mai trebuie să se califice.


Știrea inițială (marți 24 octombrie)

Sezonul lui Sandro Tonali este sfârșit, anunță reputatul jurnalist italian Alfredo Pedulla!

Pentru implicarea sa în scandalul cu pariurile ilegale, mijlocașul italian al lui Newcastle va primi o suspendare de 10 luni din fotbal, decizia urmând a fi anunțată zilele următoare.

Tonali este cel mai scump fotbalist italian din istorie: în vară, Newcastle l-a achiziționat pentru suma de 70 de milioane de euro de la AC Milan.

Poziția clubului Newcastle

Newcastle a anunţat săptămâna trecută că parchetul italian şi Federaţia italiană de fotbal (FIGC) au confirmat că Tonali este anchetat în legătură cu activităţi ilegale de pariuri. Tonali nu a comentat încă aceste acuzaţii.

''S-a antrenat de două ori în această săptămână cu noi şi este disponibil pentru selecţie'', a declarat Howe reporterilor. ''Aşa cum fac cu toţi jucătorii, le analizez performanţa la antrenament, cum arată, cum se simt. Sandro s-a antrenat bine cu noi. A avut câteva săptămâni foarte, foarte dificile. A avut de-a face cu multe şi din câte văd, se descurcă foarte bine şi face faţă emoţiilor incredibil de puternic, dar dedesubt sunt sigur că se întâmplă multe'', a mai spus tehnicianul.

Howe a arătat empatie pentru italian şi a reamintit că este un jucător tânăr şi are anumite slăbiciuni: ''Este foarte uşor pentru oameni să uite cât de tânăr este şi schimbările pe care le-a avut în viaţa lui venind din Italia în Anglia. Este destul de greu de rezolvat şi acum are această situaţie. Toţi suntem vulnerabili, avem puncte slabe, lucruri care se întâmplă în viaţa noastră şi care pot fi dificile, aşa că principalul lucru este să le identificăm, să sprijinim jucătorul aşa cum facem întotdeauna, să încercăm să-l ajutăm să ajungă la cel mai bun nivel pe teren''.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!