Bianca Bazaliu Campionatul european de handbal feminin Handbal

„La asta m-am gândit când am decis să arunc!” Reacția Biancăi Bazaliu după super-golul marcat cu Spania 

România s-a impus în fața Spaniei la Campionatul European de handbal feminin în runda inaugurală a grupei principale, scor 28-27. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 12 Noiembrie 2022, 08:10
Data actualizarii: Sambata 12 Noiembrie 2022, 08:20

Finalul meciului dintre România și Spania a fost unul de infarct, încheiat însă cu o bucurie uriașă a „tricolorelor” care au 'împușcat' victoria în ultima secundă. Cu 10 secunde înainte de final, naționala lui Florentin Pera a fost egalată la 27, însă româncele mai aveau un atac rapid și o singură șansă să aducă victoria. 

Hosu i-a pasat rapid lui Pintea pentru a repune de la centru, mingea a ajuns la Neagu, care i-a pasat lui Bazaliu, jucătoarea și-a ridicat capul spre poartă, a realizat că nu mai este timp să construiască un atac și a aruncat cu putere. Portarul Spaniei, Aala Rotaetxe, a încercat să respingă mingea însă i-a dat palma peste cap și a sărit direct în plasă. 

Bianca Bazaliu, încântată după victoria imensă cu Spania: „Trage puternic!” 

Bianca Bazaliu a vorbit la finalul meciului despre victoria obținută de naționala României în primul meci din grupa principală, dar și despre decizia de ultim moment luată în ultima fază de joc. 

„Trage puternic! La asta m-am gândit atunci când am decis să arunc la poartă. Mai erau doar câteva secunde, așa că am știut că ceea ce trebuie să fac, este să trag. Și mingea a intrat în plasă, sentimentul este de necrezut.

Ne simțim extraordinar după un astfel de final, foarte încrezătoare. Cred că echipa avea nevoie de un astfel de rezultat. Acest tip de victorie ne oferă aripi, crește moralul pentru fiecare dintre noi. Acum avem o șansă mare, trebuie să jucăm fiecare meci în parte și să ne continuăm drumul. Sentimentul este uimitor, vrem să câștigăm și următoarele jocuri”, a declarat Bianca Bazaliu conform wesport.ro

Clasamentul în grupa României de la EURO 2022

1. Franța - 4p (61-45)

2. Muntenegru - 4p (59-48)

3. Germania - 2p (82-80)

4. Spania - 2p (73-79)

5. Olanda - 2p (81-90)

6. România - 2p (77-91)

Primele două clasate merg în semifinale. Locul 3 va juca un meci pentru stabilirea locului 5 la turneul final.

Programul României la EURO 2022

Marți, 15 noiembrie, 19:00: România - Muntenegru

Miercuri, 16 noiembrie, 16:30: România - Germania

Modifică setările cookies