Olympique Lyon Fabio Grosso Olympique Marseille Franta Fabio Grosso, antrenorul lui Lyon, rănit în urma incidentelor de la Marseille / Foto: Twitter @PVSportFR

Decizia luată de Olympique Lyon după incidentele grave de dinaintea derby-ului cu OM

Derby-ul Olympique Marseille - Olympique Lyon, care ar fi trebuit să se joace sâmbătă, a fost amânat după incidentele produse de fanii echipei gazdă.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Octombrie 2023, 11:47
Data actualizarii: Luni 30 Octombrie 2023, 11:46

Clubul Olympique Lyon a anunţat că va depune plângere după ce autocarul echipei sale a fost atacat de suporteri ai Olympique Marseille înainte de meciul care ar fi trebuit să aibă loc duminică în Ligue 1. Ca urmare a incidentelor, jocul a fost amânat.

Olympique Lyon depune plângere după incidentele de la Marseille

“Duminică seara, la intrarea în stadionul Velodrome, mai mulţi indivizi au atacat violent autocarul echipei Olympique Lyon, precum şi staful şi jucătorii. Şase autobuze cu suporteri ai Olympique Lyon au fost, de asemenea, vizate. Astfel de atacuri au avut loc în trecut, Olympique Lyon a regretat de fiecare dată, dar duminică, 29 octombrie, situaţia a ajuns să ia o nouă turnură spre mai rău.

Mai multe geamuri securizate au fost spulberate de proiectile grele de natură necunoscută. Aceleaşi proiectile au pătruns şi în interiorul autocarului. Antrenorul Fabio Grosso şi secundul său Raffaele Longo au fost loviţi direct şi au suferit răni grave la nivelul feţei în urma atacului. Jucătorii şi personalul de la bordul autocarului au fost, de asemenea, profund afectaţi de violenţa atacului, pe care Olympique Lyon îl condamnă cu fermitate”, notează OL într-un comunicat.

“Iniţial, aşa cum a indicat reprezentantul OL la începutul şedinţei de criză, antrenorul şi jucătorii, animaţi de curajul lor, au dorit ca meciul să aibă loc. Ulterior, reprezentantul OL a fost informat despre starea fizică a lui Fabio Grosso şi a asistentului său Raffaele Longo, mult mai gravă decât se aştepta, precum şi despre avizul medical negativ şi starea psihologică a jucătorilor. Acesta a anunţat apoi o schimbare a situaţiei, indicând că va fi imposibil de jucat meciul.

Având în vedere gravitatea situaţiei şi a incidentului, prefectul şi arbitrul au decis să nu se joace meciul duminică, lucru pe care Olympique Lyon înţelege pe deplin, în contextul în care era evident imposibil ca partida să se desfăşoare. Clubul va depune o plângere în zilele următoare şi va sprijini pe oricine doreşte să facă acelaşi lucru.

În cele din urmă, Olympique Lyon regretă că acest tip de situaţie se repetă în fiecare an la Marsilia şi solicită autorităţilor să ia în considerare gravitatea şi repetarea acestui tip de incident înainte ca o tragedie şi mai gravă să aibă loc”, adaugă clubul din Lyon.

Reacția lui Olympique Marseille

De cealaltă parte, Olympique Marseille a condamnat comportamentul fanilor vinovaţi de “incidentele inacceptabile” de duminică seară şi a precizat că se va conforma deciziei ligii franceze.

“Olympique Marseille deplânge incidentele inacceptabile care au avut loc în apropierea Stade Orange Vélodrome, în care au fost vizate autocarul echipei profesioniste şi autobuzele suporterilor lui Olympique Lyon.

Clubul îi urează antrenorului lui Fabio Grosso de la Lyon o recuperare rapidă şi condamnă cu fermitate aceste comportamente violente, care nu îşi au locul în lumea fotbalului sau în societate.

Din cauza unei mâini de oameni inconştienţi, petrecerea planificată pentru această seară a fost ruinată şi 65.000 de fani au fost privaţi de prezenţa la un meci de fotbal.

Clubul se conformează deciziei luate de Liga Profesionistă de Fotbal şi stă la dispoziţia acesteia pentru ca meciul programat pentru duminică, 29 octombrie, să aibă loc pe Stade Orange Vélodrome cât mai curând posibil şi în cele mai bune condiţii”, a notat OM într-un comunicat.

Meciul dintre echipele Olympique Marseille şi Olympique Lyon, care urma să se disputa duminică seara, a fost amânat.

Liga Profesionistă Franceză a luat această decizie după incidentele petrecute cu aproape o oră înainte de începutul meciului de pe Stade Velodrome. Atunci, autocarul cu care jucătorii formaţiei lyoneze veneau la stadion a fost atacat cu pietre şi mai multe geamuri au fost sparte. Antrenorul italian al celor de la Lyon, Fabio Grosso, a coborât din autocar, la stadion, cu faţa sângerândă, iar secundul său, Raffaele Longo, a fost lovit la un ochi.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!