Se poate și în România! Meci de fotbal organizat în stil occidental. Caramavrov, despre Universitatea Craiova - FCSB 2-1

Universitatea Craiova - FCSB caramavrov Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Septembrie 2022, 18:58
Data actualizarii: Luni 19 Septembrie 2022, 18:54

Am fost pentru prima oară la un meci al Universității Craiova după inaugurarea noii arene și am rămas profund impresionat de tabloul occidental pe care l-am găsit în Bănie.

Stadionul e de nivelul cluburilor importante din Europa, arhitectura e modernă, tribunele sunt  prietenoase, iar gazonul arată impecabil – meciul cu FCSB a fost primul după refacerea terenului de joc. 

Organizatorii știu să umble la coarda sensibilă. Bine, pentru cine are așa ceva. În boxe răsună „Au înnebunit salcâmii”, melodia lui Tudor Gheorghe. Deși e toamnă, maestrul te face să simți primăvara în suflet. Și, chiar dacă nu ești oltean, nu ai cum să nu tresalți la interpretarea aceluiași  artist: „Muică, suntem neam de piatră / Când e vorba pentru vatră / Suntem pui de Brâncoveni / De panduri și de Jieni!”. 

Asta a fost încălzirea, pentru că, înainte de primul fluier, suporterii gazdă cântă în cor imnul Universității Craiova: „Oltenia, Eterna Terra-Nova / Un cântec are astăzi și-n priviri / Hai Universitatea! Hai Craiova! / Tu, Campioana unei mari iubiri!”

Până la imn, crainicul stadionului a prezentat echipa și antrenorul, în uralele asistenței, pentru că publicul e implicat activ, cântă, strigă numele jucătorilor, e îndemnat să aplaude și să susțină foste glorii sau sportivi medaliați de curând în competiții internaționale.

Acțiuni de imagine profi

Două acțiuni de marketing au fost puse în scenă înaintea partidei cu FCSB. Mai întâi, a fost omagiat marele antrenor Nicolae Zamfir, decedat pe 14 septembrie. Un tricou cu numărul 14, ziua nașterii și a decesului reputatului tehnician, s-a înălțat spre cer împreună cu mai multe baloane albe și albastre. Un minut de reculegere și aplauzele întregului stadion pentru omul care a marcat istoria Olteniei fotbalistice.

A doua acțiune de imagine a avut-o în prim-plan pe luptătoarea Alexandra Nicoleta Anghel, proapsăt medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, componentă a Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Publicul a fost implicat și la pauză. Prin tragere la sorți, trei suporteri au căutat vinclul porții. Cine l-a nimerit a plecat acasă cu un tricou oficial al echipei. Alți trei fani s-au întrecut cu Leul animat de pe panourile publicitare și au primit, de asemenea, câte un tricou.

Excluzând cele două galerii, care s-au jignit reciproc în mai multe rânduri, oamenii prezenți la meci au savurat spectacolul pe care clubul organizator l-a organizat. 

Meciul, controlat de olteni

Și pentru că am adus vorba de partida dintre Universitatea Craiova și FCSB, dincolo de fazele controversate de care se leagă una sau alta dintre echipe, trupa lui Rădoi a fost mai bună, a etalat un fotbal consistent, pozitiv, spre deosebire de adversara ei, haotică în exprimare și cu mulți jucători bulversați de acțiunile tehnico-tactice le patronului.

Dar când îți intră lunar pe card 20.000 sau 30.000 de euro, poți să mimezi și fotbalul. Deși, pe termen lung, jucătorii sunt cei care au de pierdut, pentru că își ies din formă, din ritm, dintr-un cadru sportiv normal.

Și ca exemplu clar al dezordinii fecesebiste: căpitanul de echipă nu joacă un meci întreg, ci o repriză – prima Florinel Coman, iar cea de a doua – Octavian Popescu. Ambii, pedalând în gol.

Concluzionând, Univesitatea Craiova are prestanță de club important, dar mai are nevoie și de o echipă care să o reprezinte în bătăliile europene. Deocamdată, imaginea bate performanțele sportive. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!