Razvan Burleanu Comitetul Executiv FRF FRF regula u21 Romania U21 Fotbal intern

FRF pregateste noua varianta a regulii care le da batai de cap antrenorilor din LIga 1! Cand va fi discutata modificarea 

Federatia Romana de Fotbal pregateste un amendament pe regula U21.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 26 Aprilie 2021, 16:17
Data actualizarii: Luni 26 Aprilie 2021, 16:29

Oficialii vor sa modifice conditiile de folosire ale celul de-al doilea jucator sub 21 de ani. Adica, Federatia vrea ca al doilea under sa petreaca cel putin 45 de minute pe teren.

Regula U21 a venit, in Romania, impreuna cu modificarea sistemului de schimbari, astfel ca multi antrenori au profitat de sansa de a efectua 5 schimbari pe meci si au trimis fotbalisti tineri in teren pentru putine minute.

Pentru a evita aceasta interpretare a regulamentului, Federatia vrea ca echipele sa fie obligate sa tina un under pe toata durata meciului, iar cel de-al doilea pentru cel putin o repriza.

"Daca se va implementa noua regula U21 va fi foarte bine, FRF a accelerat maturizarea tinerilor, ne-am bucurat acum doi ani, ne vom bucura si la vara, tineti minte ce va spun. In urmatoarele decizii ale Comitetului Executiv, vom lua o decizie in ceea ce priveste aplicarea acestor reguli pentru urmatoarele sezoane competitionale.

Concluzia a fost ca in afara unor reglementari stricte, jucatorii tineri nu vor avea sanse sa evolueze an primul esalon al fotbalului romanesc. In urmatoarele luni o sa vedem si decizia care va clarifica si situatia celui de-al doilea jucatorul Under 21, de la nivelul Ligii 1", a declarat Razvan Burleanu, presedinte FRF.

Modificarea regulii U21 va fi discutata joi, in cadrul Comitetului Executiv al FRF. 

Modifică setările cookies