Fotbal intern

S-a terminat audierea lui Gigi Becali! Adrian Mititelu a parasit Curtea de Apel Craiova: ce a declarat patronul FCSB-ului | FOTO

Gigi Becali si Valeriu Argaseala s-au prezentat in cele din urma la Curtea de Apel Craiova, in calitate de martori in dosarul in care e anchetat Adrian Mititelu pentru transferul lui Mihai Costea la Steaua.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Iunie 2020, 15:59
Data actualizarii: Joi 18 Iunie 2020, 01:08

UPDATE 16:15: S-au terminat audierile!

Aproximativ trei ore au durat audierile in procesul lui Adrian Mititelul. Patronul FCU Craiova este cercetat pentru evaziune fiscala in cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB din 2011.

  • Gigi Becali si Valeriu Argaseala au ajuns la Curtea de Apel Craiova! Cei doi sunt martori in dosarul care il vizeaza pe Adrian Mititelu

Gigi Becali, Valeriu Argaseala si Victor Becali au fost martori in proces.


UPDATE 14:30: Ionut Lutu si Adrian Mititelu Jr. asteapta in curte incheierea procesului.

Cei doi au purtat mai multe discutii in curte, in timp ce procesul este inca in desfasurare.


UPDATE: 13:45: Primele declaratii ale lui Gigi Becali!

Patronul FCSB-ului a venit cu avionul la Craiova, impreuna cu Argaseala si Lutu. Gigi Becali spune ca nu isi mai aduce aminte nici macar cati bani a dat pe Mihai Costea in 2011, insa crede ca Mititelu nu merita sa faca puscarie pentru ca pierdut deja destui bani in fotbal:

"Am venit pentru ca trebuie sa dam declaratii aici. Ce emotii? Ei vor sa afle adevarul care il si stiu, dar eu nici nu mai tin minte... Poate 30%. Ce sa mai tin minte de acum 10-12 ani cand a fost? Habar nu am, nici macar suma cu care l-am cumparat nu o mai stiu.

La fotbal nu castiga oamenii bani. Nu poti sa furi la fotbal, pentru ca furi din banii tai. Deaia l-a achitat pe fond pentru ca a vazut judecatorul de acolo ca a pierdut vreo 15 milioane la fotbal si sa ii dau si puscarie, cum a facut Borcea.

A dat vreo 20 de milioane ca sa vada oltenii fotbal, ca asa e omul, patriot. A bagat bani in fotbal sa se dea mare.

Ce evaziune fiscala? Care? El l-a vandut pe Costea. Si ce a facut cu banii? I-a luat el acasa? Tot la fotbal i-a bagat, a dat salarii. El nu a luat niciun bani, a facut-o pentru binele public.

Eu le spun: cum sa faca omul puscarie daca a dat banii lui ca sa faca fotbal. Sa mai faca si puscarie? Nu e normal.

Am fost prima data la procuror la DNA, am mai fost o data si la tribunal la Craiova. E adevarat, penultima mi-a dat o citatie si a doua am venit. Unde sunt mascatii? Am venit cu avionul in jumatate de ora.

A venit militia la mine si mi-a adus la cunostinta ca trebuie sa merg si am venit.

Eu atat spun! Nu mai stiu! Ce stiu e ca Mititelu a cheltuit vreo 20 de milioane si acum mai vor sa ii dea si puscarie. 

In relatii cu dusmanie, nu am nicio treaba cu Mititelu. Nici prietenie nici nimic, e greu sa fii prieten cu el", a declarat Gigi Becali cand a sosit la Curtea de Apel.


UPDATE 13:30: A ajuns si Victor Becali la proces!


UPDATE 12:40: La Curtea de Apel Craiova si-a facut aparitia si Adrian Mititelu.


Gigi Becali si Valeriu Argaseala s-au prezentat la Curtea de Apel Craiova, in calitate de martori la procesul in care Adrian Mititelu este acuzat de evaziune fiscala.

Procesul are in prim plan transferul lui Mihai Costea, din 2011, de la FCU Craiova la FCSB. Gigi Becali este citat ca martor alaturi de Valeriu Argaseala in procesul in care Adrian Mititelu este acuzat de evaziune fiscala (alaturi Gigel Preoteasa, secretar al SC Fotbal Club U Craiova SA la data faptelor) in cazul Mihai Costea.

Este asteptat sa soseasca la Curtea de Apel Craiova si Victor Becali.

Procesul trebuia sa aiba loc joi, 11 iunie, insa martorii au lipsit, iar decizia a fost amanata.

"Termen 11 iunie 2020, ora 13:00 pentru a se cita martorii Argaseala Valeriu si George Becali cu mentiunea de a se prezenta la instanta in vederea audierii. Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale formulata de apelantul inculpat Mititelu Adrian Marin prin aparator ales, avocat Florea Gheorghe. Dispune sesizarea Curtii Constitutionale in vederea solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.155 alin.1 partea I Cod penal sintagma „cursul prescriptiei se intrerupe” in raport cu dispozitiile art.1 alin.5, 20, 21 si 126 alin.1 din Constitutia Romaniei si art.6 din C.E.D.O. Definitiva.", se arata intr-un comunicat al Curtii de Apel Craiova, pe Portalul Instantelor de Judecata.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!