ADIO UNIVERSITATEA CRAIOVA pentru echipa lui Mititelu?! A inceput razboiul declaratiilor! "Bagati-o pe CSU in Liga 4"

Adrian Mititelu FC U Craiova 1948 liga 2 Fotbal intern BREAKING NEWS | ADIO, UNIVERSITATEA CRAIOVA pentru echipa lui Mititelu! Trebuie sa schimbe de urgenta numele echipei! E stirea momentului
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Ianuarie 2021, 18:01
Data actualizarii: Vineri 22 Ianuarie 2021, 00:40

Curtea de Apel Bucuresti a luat o decizie in ceea ce priveste echipa lui Adrian Mititelu.

UPDATE 20:30: Presedintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Pavel Badea, a vorbit despre decizia aparuta astazi, punctand ca echipa lui Mititelu nu are dreptul se a folosi numele echipei din prima liga. 

"Clubul Sportiv Universitatea Craiova e obligat sa apere ce are mai important, numele, culorile, sigla si palmaresul echipei. Instanta a hotarat ca acest nume sa fie purtat doar de clubul ce apartine Ministerului Educatiei. 

  • BREAKING NEWS | ADIO, UNIVERSITATEA CRAIOVA pentru echipa lui Mititelu! Trebuie sa schimbe de urgenta numele echipei! E stirea momentului

Este o mare eroare, clubul din Liga a 2-a nu are dreptul sa poarte numele, cel din prima liga are dreptul printr-un parteneriat avut cu Primaria, Clubul Sportiv. 

Nu au avut niciodata o forma legala sa foloseasca numele Universitatea Craiova. 

Am vrut la Craiova un proiect care sa reprezinte, in 2011. Daca domnul Mititelu decidea sa dea drumul la echipa, ne aflam in legalitate. Din cauza refuzului sau, a trebuit sa infiintam sectia de fotbal. 

Bineinteles ca putem cere daune, cei de la juridic se decid ce facem in urmatoarea perioada. Aceasta este o decizie provizorie pana la judecarea dosarului mare", a declarat Pavel Badea. 

In doar cateva secunde a venit reactia lui Mititelu jr., care a propus un scenariu inedit prin care suporterii ar urma sa decida care este adevarata echipa a Craiovei: 

"Mi-ar fi placut sa il intreb, daca in 2013, cand s-a intalnit cu Lia Olguta Vasilescu si Mihai Rotaru sa conceapa o noua echipa, stia de asta? 

Trebuia ca tata sa se dea la o parte si sa faca ei o noua echipa la Craiova. Ne intoarcem in 2013, tatal meu a facut echipa in 2013? Cum pot ei spune ca orasul nu avea echipa, cand tatal meu a bagat echipa in competitie. 

 

Din cauza unei persoane care nu iti este pe plac, nu poti sa faci asta unor suporteri. Luati-o pe CS U Craiova, bagati-o in Liga 4, ne luati pe noi, ne duceti in Liga 1, mai au atat de multi suporteri?", a replicat Adrian Mititelu jr. la DigiSport. 


UPDATE 20:05: Adrian Mititelu jr. a reactionat cu privire la decizia aparuta astazi in presa. Oficialul liderului din Liga a 2-a a declarat ca aceasta nu este definitiva, ci provizorie, FCU avand un dosar pe rol cu CSU care trebuie judecat inainte de a se lua o decizie finala. 

"Decizia nu a fost luata astazi. E din septembrie 2020 si e provizorie deoarece avem un dosar pe rol cu CSU. Pana se va judeca acel dosar, aceasta decizie este provizorie, nu am pierdut absolut nimic.

Ne judecam pe niste marci. Instanta a decis sa nu mai folosim insemnele si siglele respective pana se va judeca acel dosar. 

Noi ne numim U Craiova 1948 SA. Scrie undeva in sentinta ca nu avem voie sa ne numim FC Universitatea Craiova?", a declarat Adrian Mititelu jr., la DigiSport. 


In urma deciziei pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti, echipa din Liga 2 trebuie sa isi schimbe numele, fiind obligata sa isi inceteze activitatea de folosire, comercializare, distribuire si promovar a produselor si serviciilor care poarta denumirea Universitatea Craiova.

"Obliga parata la incetarea oricarei activitati de folosire, comercializare, distribuire, promovare si orice alt act de utilizare in activitatea comerciala, inclusiv mediul online si prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, a produselor si serviciilor care poarta denumirea Universitatea Craiova, inclusiv prin asocierea la aceasta denumire a altor litere sau cifre"
, se arata in hotararea Curtii de Apel Bucuresti.

Echipa din Liga a 2-a joaca sub numele de "U Craiova 1948", folosindu-se si de denumirile de: "FC Universitatea", "FCU Craiova", "FCU 1948", "Fotbal Club Universitatea 1948" si "Leii din Banie Craiova". U Craiova 1948, nu are in palmares niciun trofeu, fiind o grupare infiintata in 2017, pe o noua societate.

Echipa din Liga 1, CS Universitatea Craiova a obtinut denumirea istorica, dar aceasta ramane cu un singur trofeu in palmares, o Cupa a Romaniei castigata in 2018.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!