Fotbal extern

„E nebunește ce se întâmplă. Jucătorii mă ascultă și învață!” Marius Șumudică, încântat de ce a găsit la Malatyaspor

Marius Șumudică a preluat-o în această toamnă pe Malatyaspor, din Turcia. Tehnicianul are contract cu turcii până la finele acestui sezon.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Octombrie 2021, 16:48
Data actualizarii: Luni 18 Octombrie 2021, 17:24

Șumudică a debutat cu victorie în meciurile oficiale pe banca lui Malatyaspor. Trupa lui „Șumi” s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Adana Demirspor.

Acesta a fost debutul oficial al lui Marius Șumudică pe banca tehnică a celor de la Malatyaspor. Golurile pentru gazde au fost marcate de Tetteh (minutul 36) și Deli (autogol, minutul 55).

„Nu vreau să fiu eroul care merită toate laudele după acest meci. Vreau să redau echipei agresivitatea și mentalitatea mea. Vorbesc, de asemenea, și cu jucătorii. Ei înțeleg foarte bine ce vreau de la ei, strategia pe care am propus-o, filosofia mea. Au înțeles ce sistem de joc vreau și, am observat din primele două zile, că au înțeles ce vreau de la ei.

Malatyaspor este singura echipă unde am lucrat în Turcia, am mai fost la Kayseri, Gaziantep, Rizespor și am venit aici, unde e nebunește cum mă ascultă și cum învață jucătorii, atunci când vorbesc sau explic un exercițiu.

Chiar dacă sunt jucători cu experiență sau trecuți de 30 de ani, sunt ca tinerii care vor să învețe ca în școală. Simt că avem o relație foarte bună, este ușor pentru că au calitate. Este o echipă bună, vreau să creez o familie aici. Rezultatul nu este al meu, este al echipei.

Îmi plac oamenii din Anatolia. Când am venit aici, am venit cu inima deschisă. Ce vreau de la fanii noștri? Doar să vină și să ne suporte, o echipă fără fani nu are identitate. Îmi place ce văd, la Adana, când sunt 15.000 de oameni pe stadion. 

Chiar dacă echipa pierde, nimeni nu spune nimic rău. Le promit că ne concentrăm la fiecare meci, că echipa noastră va da 100% și fiecare familie va pleca acasă fericită după meci. Asta se poate întâmpla doar dacă suntem uniți.

Vreau să spun ceva în final, nu am făcut nimic până acum. Doar am câștigat 3 puncte. Dacă nu câștigăm de fiecare dată, aceste trei puncte nu înseamnă nimic pentru mine”, a spus Marius Șumudică pentru site-ul clubului.

Victoria lui Malatyaspor cu Adana Demirspor este prima după o serie de cinci eșecuri consecutive pentru actuala echipă a lui „Șumi”. În urma acestei victorii, Malatya a urcat o poziție în clasament, până pe 16.

CITESTE SI
Modifică setările cookies