Kelleher, decisiv pentru Liverpool în finala Cupei Ligii Angliei. A transformat penalty-ul care a adus trofelul echipei lui Klopp 

Caoimhin Kelleher Chelsea Cupa Angliei finala cupei angliei Liverpool Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Februarie 2022, 21:32
Data actualizarii: Duminica 27 Februarie 2022, 21:50

Finala Cupei Ligii Angliei le-a adus față în față pe Chelsea și Liverpool, într-o partidă spectaculoasă care s-a desfășurat pe Wembley. 

Liverpool s-a impus în fața celor de la Chelsea la loviturile de departajare, scor 0-0 (10-11 d.l.d.) și a cucerit Cupa Ligii Angliei, adăugându-și încă un succes în această competiție, după cele opt pe care le aveau deja. 

După cele 90 de minute și două reprize de prelungire, cele două formații se aflau la egalitate, scor 0-0. Chiar dacă nu s-a marcat niciun gol validat, atât Chelsea, cât și Liverpool au reușit să bage mingea în poartă de câte două ori, însă golurile au fost anulate pe motiv de offside de fiecare dată. 

La finalul celor 120 de minute, Thomas Tuchel a făcut o mișcare neașteptată, înlocuindu-l în poartă pe Mendy, cel care avusese două intervenții incredibile cu Kepa Arrizabalaga.

Loviturile de departajare au oferit un adevărat spectacol, iar primii zece jucători aleși de fiecare antrenor au marcat fără nicio reținere. S-a ajuns la momentul în care portarii au executat penalty-urile, iar Kelleher a lovit perfect, în timp ce Kepa a tras peste poartă.

Momente răvășitoare înainte de fluierul de start

Debutul confruntării a fost marcat de momente emoționante, în semn de solidaritate pentru situația dramatică din Ucraina, țară care a fost atacată de Rusia pe 24 februarie.

În tribunele de pe Wembley au fost atârnate mai multe steaguri ucrainene, alături de mesajul "Football Stands Together".

În plus, la poza de grup, au fost aduse mai multe aranjamente florale în culorile steagului Ucrainei, iar mai mulți soldați au îngenunchiat pe teren, din dorința de a transmite un mesaj de pace.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!