Eric Bicfalvi dă cărțile pe față! Realitatea de la Ural și cât aleargă în timpul unui meci

Eric Bicfalvi UFA Fotbal extern "Nu a fost nimic special!" Reactie INCREDIBILA a lui Bicfalvi dupa ce a inscris golul care a dus-o pe Romania in a doua urna pentru preliminariile la Mondial
Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 17 Februarie 2022, 20:03
Data actualizarii: Joi 17 Februarie 2022, 20:26

Eric Bicfalvi este unul dintre cei mai constanți români ce evoluează în afara granițelor.

Ajuns în 2017 la Ural, românul este unul dintre cei mai importanți jucători ai grupării de pe locul 11 din campionatul Rusiei. Bicfalvi se simte bine în Rusia și speră să rămână acolo până la finalul contractului său.

Internaționalul român a făcut o comparație între campionatul românesc și cel rus, explicând motivele pentru care fotbaliști precum Gabriel Iancu, Paul Anton sau Ionuț Nedelcearu nu au rezistat prea mult în cea mai mare țară din lume.

Mai am doi ani de contract și îmi propun, în primul rând, să fiu sănătos și să ajut echipa pe cât mai mult posibil. Am simțit mereu apreciere din partea clubului pentru mine și familia mea, apreciere și respect.

În aceste zile ne pregătim pentru reluarea campionatului, suntem în cantonament. Trecem printr-o perioadă de schimbări masive la nivel de lot, au plecat 10 jucători și au venit alții. Mulți jucători tineri, dornici de afirmare, dar fără experiență. Evident, e nevoie de timp pentru a închega un grup bun, pentru a crea automatismele în joc. 

”E un campionat fizic”

Noi ne dorim să ne clasăm cât mai sus la final, dar e greu, acum suferim. Spre exemplu, clubul l-a vândut acum pe Arsen Adamov, 22 de ani, la Zenit cu 5 milioane de euro. E un lucru bun, pe de-o parte, dar e dificil să emitem pretenții mai mari în clasament. 

Pe bună dreptate, e un campionat fizic! Așa joacă mai toate echipele din jumătatea de jos a clasamentului. Fizic și bătăios! La nivel de statistici și parametri, toți ochii se uită cel mai des la dueluri, la procentajul de câștig al duelurilor! Dincolo de asta, ai nevoie de o capacitate de efort uriașă ca să reușești. 

Eu joc vârf sau număr 10. Ei bine, din poziția asta, în 8 din 10 meciuri alerg între 12 și 13 kilometri. Iar în celelalte două, peste 11,5 km! Ceea ce este foarte mult pentru postul meu, dar aici așa se cere. În plus, ca să reușești, trebuie să înveți cât de cât limba rusă. Sincer, cred că Gabi Iancu era prea tehnic pentru Rusia (râde).

„Nu poți obține licența fără echipa a doua și academie”

La nivel de metode, Rusia nu diferă așa de mult față de ce se lucrează în alte țări. Ceea ce e diferit și mi-ar plăcea foarte mult să fie implementat și la noi este sistemul cu echipe secunde ale cluburilor. Nu poți obține licența pentru campionat fără echipa a doua și fără academie.

Iar echipa secundă joacă înaintea primei echipe, cu o zi înainte. Ai acolo jucători tineri, de perspectivă, plus pe cei maturi care nu prind echipa principală. Și așa atingi două obiective: se și formează tinerii, care cresc prin meciuri alături de jucători experimentați, dar oferi și meciuri pentru jucătorii de rezervă. Mai departe, la nivel comparativ, nici nu are rost să intrăm în ce face guvernul rus pentru fotbal și sport față de ce oferim noi… E diferență mare…”, a spus Eric Bicfalvi, pentru Playsport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!