Barcelona Florentino Perez Real Madrid Fotbal extern

Barcelona si Real Madrid ar fi putut castiga sume uriase pentru infiintarea Super Ligii! Cat trebuiau sa incaseze fiecare dintre cele 12 cluburi fondatoare

Presa din Germania a publicat cifrele pentru cluburile fondatoare.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Sambata 24 Aprilie 2021, 14:25
Data actualizarii: Sambata 24 Aprilie 2021, 14:35

Conform jurnalistului de investigatie Cristoph Winterbach de la publicatia german Der Spiegel, se arata ca AC Milan sau Inter au incasat de de doua ori mai putin decat Juventus pentru participarea in Super Liga Europeana.

Exista diferente uriase intre sumele pe care le-au primit unele echipe care au aderat in Super Liga, fata de altele, desi initial au existat speculatii ca fiecare clubul fondator fa incasa suma de 350 de milioane de euro.

Juventus ar fi trebuit sa primeasca intre 225 si 300 de milioane de euro, iar cele doua rivale din Spania, Real Madrid si Barcelona sa incasese 350 de milioane de euro. Cu 60 de milioane de euro in plus fata de celalte participante din liga, fiecare ar fi trebuit sa primeasca 30 de milioane de euro la sfarsitul primului sezon.

Totusi, aceste diferente ar fi continuat si dupa incheirea competitiei. Meritele sportive ar fi contat doar 20% din renumeratie. Acest lucur ar fi insemnat ca un club ar fi putut sa castige intre 55 de milioane de euro si 270 de milioane de euro, potrivit publicatiei italiene Gazzeta dello Sport.

Florentino Perez a clarificat situatia financiara a cluburilor fondatoare a Super Ligii


Florentino Perez a acordat un interviu pentru publicatia spaniola AS si a vorbit despre poriectul Super Ligii Europene. Presedintele lui Real Madrid mai are inca mare incredere in aceasta competitie si spera ca pana la urma visul sau va deveni realitate.

Presedintele Super Ligii a vorbit despre criticile asupra faptului ca cluburile nu se pot califica pe proprile sale merite, ci doar daca esti invitat.

"Chestiile astea sunt manipulate. Acesta nu e un plan sa excluda alte cluburi sau sa sa fie importiva altor ligii. Proiectul Super Ligii este cea mai buna solutie posibila si e conceputa pentru a ajuta echipele sa scape din criza. Fotbalul este grav deteriorat, pentru ca economie este la pamant si trebuie sa ne adaptam in noua era in care traim", a spus Florentino Perez.

Conducatorul galacticilor a clarificat si situatia financiara pe care o au cluburile care si-au dorit sa participe in Super Liga.

"Daca ne uitam pe datele de KPMG in primele trei luni ale pandemiei din sezonul trecut, 12 cluburi din Super Liga au raportat pierderi de 650 de milioane de euro. Pana la finalul sezonului, cu pandemia inca in desfasurare, pierderile vor fi intre 2 miliarde si 2,5 miliarde de euro", a sustinut presedintele celor de la Real Madrid pentru AS

Modifică setările cookies