NEWS ALERT Angel Di Maria și-a anunțat retragerea de la națională: rolul lui Messi în decizia argentinianului

Lionel Messi Angel Di Maria Argentina Fotbal extern
Eduard Muntean
Data publicarii: Marti 17 Octombrie 2023, 22:42
Data actualizarii: Marti 17 Octombrie 2023, 22:48

Angel di Maria a cucerit Cupa Mondială în iarna lui 2022, în Qatar, cu naționala Argentinei.

Fotbalistul argentinian a debutat în premieră pentru Albiceleste în 2007, pentru naționala U20. În 2008, Di Maria a fost selecționat în lotul pentru Olimpiadă, unde a înscris golul câștigător în finala cu Nigeria pentru a aduce a doua medalia de aur consecutivă la J.O. a Argentinei.

După o carieră impresionantă, de 16 ani la naționala Argentinei, Angel Di Maria a făcut anunțul pe care fanii sud-americani nu ar fi dorit să îl audă: ”O să părăsesc echipa națională a Argentinei după Copa America. Este un capitol încheiat pentru mine. L-am îmbrățișat pe Messi și i-am spus că sunt recunoscător că am avut ocazia de a juca alături de el la un club, să îl văd în fiecare zi.”

Cariera lui Angel Di Maria la nivel de club

Benfica l-a transferat pe Di Maria în 2007 de la Rosario Central, pentru opt milioane de euro, iar trei ani mai târziu a venit transferul la Real Madrid, pentru 33 de milioane de euro.

A urmat o experiență de patru ani la Real Madrid, după care un transfer la Manchester United, pentru 75 de milioane de euro. Un singur sezon a rezistat sud-americanul pe Old Trafford, după care a semnat cu PSG, în 2015, pentru 63 de milioane de euro.

Argentinianul a marcat opt goluri pentru cei de la Juventus în acest sezon, cifră la care se mai adaugă și șapte pase decisive, în 40 partide.

Cifrele la națională

La nivel de națională, Angel Di Maria a evoluat în 69 de partide, unde a înscris de 12 ori și a oferit 11 pase decisive.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!